MojAndroid

Jednou z možností, ako zmeniť svoje Android zariadenie na nepoznanie je zmena animácie pri jeho spustení, ktorú tiež nazývame Boot animácia. Na internete je ich viac než dosť, no ich dizajn alebo kvalita určite nie je vo väčšine prípadov podľa vášho gusta. Tak prečo si nespraviť vlastnú animáciu svojpomocne a bez akýchkoľvek znalostí programovania ? Na fórach XDA develepers bol zverejnený veľmi podrobný návod ohľadom tejto problematiky, od autora s prezývkou ayushrox.

Android boot animacie

Návod je koncipovaný pre úplných začiatočníkov a vysvetľuje čo sú Boot animácie, z čoho sa skladajú a popisuje aj jednotlivé zložky a ich úlohu. Je tvorený pre operačný systém Windows a každý krok je sprevádzaný snímkou obrazovky takže sa počas tvorby animácie nestratíte. Prvýkrát sa vám možno bude zdať náročný, no ak takýmto spôsobom vytvoríte jednu, dve animácie, stanú sa z vás odborníci :)

Na vytvorenie vlastnej animácie budete potrebovať určitú softvérovú výbavu vrátane WinRAR a programu na tvorbu grafiky, akým je napríklad Photoshop. Samozrejme vaše zariadenie bude musieť byť rootnuté. Návod nájdete v pôvodnom príspevku na XDA fórach, kliknutím na tento odkaz. Ak sa vám podarí vytvoriť vlastnú animáciu, určite nám dajte vedieť formou komentára.

Zdroj: XDA

31.5.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+