MojAndroid

Facebook začal s rozposielaním pozvánok na tlačovú konferenciu konajúcu sa 4. apríla v Menlo Park, Californii. Pozvánka nesie názov “Come See Our New Home On Android”, ktorej názov jasne napovedá, že pôjde o novinku týkajúcu sa operačného systému Android. Zdroj blízky portálu TechCrunch informoval o tom, že Facebook predstaví modifikovanú verziu tohto mobilného OS s hĺbkovou integráciou funkcií sociálnej siete. Bežať by údajne mala na smartfóne spoločnosti HTC.

facebook-android-invite

Projekt Facebook smartfónu nesie údajne názov “Facebook Home”. Upravený Android s plne integrovanými funkciami Facebooku by mohol pozostávať napríklad z upravenej domovskej obrazovky s priamym zobrazením noviniek a rýchlym prístupom k aplikáciam spoločnosti. Je dosť pravdepodobné, že nepôjde o priamu modifikáciu operačného systému ako takého, ale o vlastný launcher podobný napríklad aplikáciam NOVA, Apex alebo GO Launcher. Takýmto spôsobom by nové prostredie Facebook smartfónu nemuselo byť dostupné len na niektorých zariadeniach, ale na celom portfóliu Android smartfónov a tabletov.

Redaktori TechCrunch boli na podobnú tlačovú konferenciu upozornení už dávnejšie. Ich zdroj vtedy tvrdil, že Facebook predstaví smartfón vyrábaný HTC začiatkom apríla.

Zdroj: techcrunch

29.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+