MojAndroid

Sony tento rok už svoju vlajkovú loď v podobe Xperie Z predstavil. Zdá sa však, že týmto modelom nekončí a na trh uvedie aj ďalšie smartfóny so zaujímavými špecifikáciami. Dokazujú to najnovšie uniknuté informácie, ktoré odhaľujú existenciu dvoch pripravovaných zariadení s názvom Xperia A a Xperia UL.

 SonyXperiaLogo

Sony Xperia A s kódovým označením Dogo, bude vybavená 4,6 palcovým displejom s rozlíšením 720p. Poháňaná by mala byť výkonným čipom od Qualcommu, ktorý sa momentálne nachádza aj v iných vlajkových zariadeniach spoločností Samsung, HTC a Asus. Vo výbave však nájdeme aj 2GB operačnej pamäte, 32GB internú pamäť, vymeniteľnú 2300 mAh batériu a podľa najnovšieho trendu aj IR diódu pre ovládanie elektrospotrebičov. O fotoaparáte nepadla žiadna zmienka, no predpokladáme, že Sony by mohol použiť svoj Exmor RS snímač s rozlíšením 8 alebo 13 Mpix.

Druhým zariadením je Xperia UL označovaná tiež ako Gaga, ktorá by až na displej mala mať rovnaké špecifikácie ako Xperia A. Displej bude mať 5 palcov a rozlíšenie Full HD. Obidva telefóny majú byť, podobne ako v súčasnosti predávaná Xperia Z, odolné voči vode a prachu.

V uniknutých informáciach sa objavilo aj nové zariadenie s kódovým menom Togari, ktoré by malo údajne disponovať obrovským 6,4 palcovým Full HD displejom. Z vyššie uvedených smartfónov by sa na medzinárodnom trhu mohla objaviť Sony Xperia A už počas leta.

Zdroj: xperiablog

28.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+