MojAndroid

Samsung ešte tento rok predstaví nový tablet, ktorý bude konkurovať zariadeniam z high-end triedy. V súčasnosti vzbudzuje veľkú pozornosť tablet spoločnosti Sony, ktorý bol predstavený ešte začiatkom roka a neskôr predvedený aj na veľtrhu MWC 2013 v Barcelone. Na Slovensku sa má toto zariadenie začať predávať v 2Q tohto roka. V tomto čase by sa mohli objaviť aj ďalšie tablety z najvyššej triedy. Karty by mohol zamiešať ešte Asus, no veľká pozornosť sa upiera aj na jedného z najväčších výrobcov, Samsung.

Samsung-Galaxy-Note-10_1-

Podľa najnovšie dostupných informácií pripravuje táto kórejská spoločnosť nový tablet s uhlopriečkou 10 alebo dokonca až 11,6 palca. Displej tohto tabletu by mal byť typu Super AMOLED a disponovať by mal aj vysokým rozlíšením Full HD. Túto informáciu potvrdil vnútorný zdroj portálu Sammobile.

Nový tablet spoločnosti by mal byť poháňaný najnovším procesorom Exynos, pravdepodobne osemjadrovým Exnosom 5 Octa, ktorý sa objaví aj v niektorých modeloch novej vlajkovej lode Galaxy S4. Samozrejmosťou bude pamäť RAM s kapacitou minimálne 2GB a použitá by mala byť aj najnovšia verzia OS Androidu 4.2 Jelly Bean alebo zatiaľ nepredstavený Android 5.0 Key Lime Pie. Tablet bude pravdepodobne predstavený spolu s Galaxy Tab 3 a Note 3 na výstave IFA 2013 v Berlíne alebo na samostatnej akcii Samsung Unpacked niekedy na prelome mesiacov august a september.

Zdroj: Sammobile

22.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+