MojAndroid

Hoci prvé zariadenia s novým procesorom NVIDIA sa ešte ani nezačali predávať, spoločnosť už teraz hovorí o jeho nástupcovi. O Tegre 5 s kódovým označením Logan, sa rozprávalo na včerajšej technologickej konferencii NVIDIA Keynote.  Podľa Jen-Hsun Huanga, spoluzakladateľa spoločnosti NVIDIA, bude Tegra 5  prvým mobilným procesorom s grafikou založenou na architektúre Kepler. Táto sa na trh dostala ešte minulý rok a objavila sa v najvýkonnejších grafických kartách spoločnosti – prvou z nich bola GeForce GTX 680.

NVIDIA

Nový čip by sa mal vyznačovať predovšetkým vysokým výkonom a zníženou spotrebou energie. Tegra 5 bude podporovať  OpenGL 4.3 a CUDA 5.0, čo je platforma pre paralelné výpočty a programovací model vyvinutý NVIDIOU. Nový procesor by mal byť podľa spoločnosti až 100-násobne výkonnejší ako prvý čip Tegra použitý v roku 2009 v zariadení Zune HD.

Očakáva sa, že prvé zariadenia s Tegra 5 sa objavia už začiatkom budúceho roka. Prvé demo vzorky budú k dispozícii už koncom tohto roka. NVIDIA poodhalila aj detaily o procesore Tegra 6, ktorý bude disponovať 64 bitovou grafikou založenou na nastávajúcej architektúre Denver. Na trhu by sa mohla objaviť ale až niekedy v roku 2015.

Zdroj: androidauthority

20.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+