MojAndroid

Výrobcom nástupcu populárneho 7 palcového tabletu Nexus 7 sa s veľkou pravdepodobnosťou stane Asus. Informovali sme vás o tom v článku z dnešného dňa. Nový Nexus 7 by mal podľa dostupných informácií ponúknuť lepší 7 palcový displej s Full HD rozlíšením a tiež výkonnejší procesor. Práve ten je predmetom najnovších špekulácií. 

Nexus7

Zatiaľ čo terajší model využíva štvorjadrový procesor NVIDIA Tegra 3, inovovaný Nexus 7 by mal presedlať na čip od Qualcommu. Informoval o tom zahraničný portál Digitimes. Asus a Google uprednostnili čip z radov Snapdragon pred novým procesorom spoločnosti NVIDIA z jednoduchého dôvodu. Qualcomm vo svojich čipoch natívne podporuje 4G LTE siete, zatiaľ čo NVIDIA s podobnou funkcionalitou prišla len prednedávnom v podobe Tegra 4i procesoru. Tento bude možné v zariadeniach nasadiť pravdepodobne až v druhej polovici tohto roka. Spoločnosť NVIDIA tak v tomto a budúcom roku pravdepodobne príde o viac ako 8 miliónov dodávok svojho procesora, ktorý by bol súčasťou nového tabletu. To je o dva milióny viac ako v predchádzajúcom období, keď sa predalo približne 6 miliónov kusov Nexusu 7 s NVIDIA Tegra 3.

Nexus 7 má byť vo svojej druhej verzii odhalený v máji na vývojárskej konferencii Google I/O 2013. Okrem vylepšených hardvérových parametrov by si mal zachovávať  aj svoju nízku cenu, ktorá sa bude podľa špekulácií pohybovať na úrovni 250 amerických dolárov.

Zdroj: androidauthority

19.3.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+