MojAndroid

Sony je v súčasnosti tretím najväčším výrobcom mobilných telefónov a vo svojom portfóliu ma nepochybne niekoľko zaujímavých kúskov. Mohli sme sa o tom presvedčiť aj my pri testovaní niekoľkých z nich. Pravdou však je, že spoločnosť sa aj v minulom roku sústredila na výrobu niekoľkých veľmi podobných low-endových zariadení. Možno aj preto sa Sony po vzore spoločnosti HTC rozhodol pre obmedzenie výroby tohto typu smartfónov. Stephen Sneeden, marketingový manažér pre Sony Xperie, v rozhovore pre CNET povedal: “Sme pripravení byť prémiovým výrobcom smartfónov, logicky potom pri najlacnejších smartfónoch strácame “exkluzivitu”. Je to miesto, kde kvôli cene nemôžeme implementovať všetky “úžasné” veci od Sony. Low-endovú skupinu zariadení  môžeme prenechať iným výrobcom“.

Sony sa tak v budúcnosti zameria pravdepodobne najmä na výrobu zariadení strednej a vyššej triedy, s ktorými chce spoločnosť na trhu ešte viac preraziť a ukrojiť si tak časť podielu od Samsungu a Apple. Plány spoločnosti by mohli potvrdzovať aj nedávno predstavené Xperie, ktoré svojimi parametrami spadajú práve do high-end triedy zariadení. Sony Xperia Z a ZL sú nepochybne prémiovými kúskami, ktoré by sa už v skorej dome mohli objaviť aj na našom trhu. Viac sa o nich môžete dočítať v článku “Sony Xperia Z a ZL s 5 palcovým Full HD displejom [CES 2013]“.

Zdroj: phonearena

12.1.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+