MojAndroid

PadFone Station a Station Dock – prídavná batéria vždy poteší

Dokovací tablet PadFone Station má rozmery 273 x 176.9 x 13.55mm a váhu až 724g. Nejde tak o žiadneho preborníka v miniatúrnych rozmeroch. Netreba však zabúdať na to, že do tohto tabletu sa zo zadnej strany vsúva PadFone smartfón.

Samotný tablet je na prednej strane vybavený veľkým 10,1 palcovým displejom, prednou kamerou a senzorom okolitého osvetlenia. Naľavo nájdete ovládanie hlasitosti a 3,5 jack. Na vrchnej strane nechýba tlačidlo zapnutia a posuvník na otvorenie dvierok pre PadFone. V spodnej časti sa nachádza klasický 40 pinový konektor pre prepojenie tabletu s dokovaciou klávesnicou PadFone Station Dock.

 

Na zadnej strane umiestnil výrobca hlavný reproduktor a dvierka dokovacej časti, ktoré majú rovnakú povrchovú úpravu ako smartfón. Tie otvoríte pomocou posuvníka, pričom nemusíte vynakladať žiadnu inú aktivitu – dvierka sa totiž vďaka pružnému mechanizmu otvoria samé. Po ich otvorení stačí už len zasunúť PadFone a začať používať zariadenie rovnako, ako iné Android tablety.

 

Mechanizmus dokovacej časti vyzerá byť dostatočne pevný a spoľahlivý. Pri našom používaní sme nemali s ním žiadne problémy. Zariadeniu však musíme vytknúť väčšiu váhu a rozmery, čo je ale daňou za univerzálnosť. Nakoniec treba ešte pripomenúť, že samotný tablet v sebe neintegruje žiadne kľúčové komponenty, ako procesor alebo samostatnú vnútornú pamäť. Nájdete tu však pre používateľa dôležitú batériu pre napájanie alebo dobíjanie smartfónu PadFone a už vyššie zmieňované komponenty.

PadFone Station Dock

Posledným dielom skladačky s menom PadFone je dokovacia klávesnica PadFone Station Dock. Ide o plnohodnotnú klávesnicu s integrovanou batériou a ďalšími rozširujúcimi konektormi. Nájdete tu dva USB 2.0 porty, dobíjací 40 pinový konektor Asus a čítačku pamäťových kariet.

 

PadFone Station Dock samozrejme ponúka plnohodnotnú QWERTY klávesnicu s tlačidlami určenými pre ovládanie operačného systému Android a touchpad s podporou multitouch gest.

 

Písanie na klávesnici je vďaka dostatočnému zdvihu kláves a dobrej odozve na ich stlačenie pohodlné a rýchle. Medzi záporné stránky doku s klávesnicou môžeme zaradiť malý uhol otvorenia, ktorý nedosahuje ani 145 stupňov.

PadFone Stylus Headset – ako zo sci-fi

Toto je jedna z vecí, ktoré sme na univerzálnom riešení PadFone milovali. Ak vložíte telefón do tabletu, nemusíte sa starať o to, ako zodvihnete prichádzajúci hovor. Vďaka PadFone Stylusu, ktorý je súčasťou balenia, môžete hovory prijímať práve cez toto zariadenie. Bezdrôtové spojenie zabezpečuje Bluetooth- PadFone Headset je tak kompatibilný aj s inými zariadeniami, ktoré disponujú touto konektivitou.

Na styluse samozrejme nájdete reproduktor s mikrofónom, tlačidlá pre zapnutie/vypnutie, ovládanie hlasitosti a micro USB konektor pre dobíjanie vstavanej batérie. Tá by podľa výrobcu mala vydržať až 7 hodín hovoru a 10 dní v pohotovostnom režime. Telefonovanie so stylusom je pohodlné, treba si však dávať pozor na to, aby ste tvárou nezakryli mikrofón. My sme si telefonovanie samozrejme vyskúšali a po niekoľkých hovoroch sme si rýchlo zvykli na správne držanie stylusu tak, aby nás bolo počuť aj na druhej strane. Hlasitosť reproduktoru je postačujúca.

Tento článok je rozdelený na viacero častí:

  1. časť: Balenie, Konštrukcia PadFone
  2. časť: PadFone Station, PadFone Station Dock a PadFone Stylus Headset
  3. časť: Displej, výkon a pamäť
  4. časť: Operačný systém, aplikácie
  5. časť: Multimédiá: prehrávanie videa, zvuk, fotoaparát
  6. časť: Konektivita, batéria, záver
11.8.2012

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+