Smartfóny s 200-megapixelovými fotoaparátmi budú lacnejšie

Xiaomi 12T | Zdroj: Jakub Marcin

Spoločnosť Motorola bola prvým výrobcom smartfónov, ktorý sa odvážil použiť 200 MP senzor. Nachádza sa vo vlajkovej lodi Motorola edge 30 ultra. Neskôr sa rozhodlo tento snímač implementovať aj čínske Xiaomi do modelu Xiaomi 12T Pro. Najnovšie informácie zo stránky Android Authority naznačujú, že 200 MP fotoaparátov sa onedlho dočkáme aj v strednej triede mobilných telefónov.

Redmi Note 12 Pro Plus bude smartfón strednej triedy s 200 MP snímačom

Značka Redmi nedávno uverejnila na čínskej sociálnej sieti Weibo informáciu, že pripravovaný model Redmi Note 12 Pro Plus bude disponovať 200 MP hlavným fotoaparátom. Konkrétnejšie spoločnosť použije nový senzor ISOCELL HPX od Samsungu. Ten je schopný skladania štyroch pixelov do jedného pre vytváranie výsledných snímok s rozlíšením 50 MP.

Redmi Note 11 | Zdroj: Zdenka Smalecová

Ešte pozoruhodnejšia je však jeho možnosť spájania až šestnástich pixelov do jedného veľkého, a to napríklad v zhoršených svetelných podmienkach. Výsledný záber bude potom v 12,5 MP. Je nutné zmieniť, že nejde o ten istý senzor, ktorý sa nachádza v Motorole edge 30 ultra či v Xiaomi 12T Pro.

Tento 200 MP snímač bol navrhnutý práve pre strednú triedu a vyznačuje sa o 12 percent menšími jednotlivými pixelmi oproti ISOCELL HP1. Ako však už pravdepodobne viete, dôležitejšie, ako špecifikácie na papieri, sú práve výsledky v praxi. 200 MP snímač použitý v Motorole edge 30 ultra nám vytvoril skôr viac otázok ako odpovedí. Uvidíme, ako dopadne jeho použitie v strednej cenovej kategórii.

Náš tip
Oficiálne schválené: Mobily, tablety, ale aj slúchadlá či myši budú musieť používať USB-C
Disqus Comments Loading...