MojAndroid

S blížiacimi sa prezidentskými voľbami sme sa v MojAndroid.sk rozhodli osloviť  kandidátov na tento post a položiť im dve jednoduché otázky. Zaujímalo nás, aké smartfóny používajú, a ktoré sú ich najobľúbenejšie aplikácie. Medzi zariadeniami sa objavili nielen zariadenia s Androidom, ale aj tie s logom nahryznutého jablka.

Ján Čarnogurský

1796507_531592956953691_1781976724_n

Hoci nám Ján Čarnogurský na naše otázky odpovedal, nestihol nám už upresniť presný model smartfónu, ktorý používa. V jeho prípade však ide o značku HTC. Jednotlivé aplikácie využíva v rámci potreby. Jeho obľúbenou aplikáciou je však Viber, ktorú využil najmä pri komunikácii so štábom počas návštevy Valdajského klubu v Moskve.

 

Róbert Fico

553618_168512220006756_1367549911_n

Róberta Fica sme skúšali zastihnúť na jeho Facebook Profile, no na naše otázky ohľadom svojho mobilného telefónu neodpovedal. Na internete sme sa však dopátrali, že premiér Slovenskej republiky používa luxusný model značky Vertu. Konkrétne Vertu Ayxta, ktorého hodnota v čase predstavenia v roku 2009 prekonavala magickú hranicu 5000 €. Teraz však jeho hodnota nepresahuje 2000 €. Za takto vysokú cenu vďačí najmä spracovaniu a použitým materiálom. Celý telefón je totižto vyrobený z hliníka používaného v kozmonautike, displej chráni odolné zafírové sklo.

Náš tip
Vertu Ti: Vyskúšali sme smartfón za 8-tisíc eur

vertu-ayxta-constellation

Gyula Bárdos

484871_581634478597745_433548898_n

Bárdos Gyula patrí medzi spokojných používateľov smartfónu HTC Desire X. Tento je minuloročným modelom taiwanského výrobcu, ktorý disponuje 4 palcovým WVGA displejom a poháňa ho dvojjadrový procesor s taktom 1 GHz. Vo svojej výbave zahŕňa aj 768 MB RAM a 5 Mpix fotoaparát. Pán Bárdos Gyula nám povedal, že najčastejšie využíva najmä aplikácie Sygic pre navigáciu, čítačky PDF, ďalej aplikáciu O športe a občas si zahrá aj Angry Birds.

htc_desire_x

Milan Kňažko

milan kňažko

Milan Kňažko svoj mobilný telefón s Androidom nedávno vymenil za iPhone 5S s operačným systémom iOS. Najnovší smartfón spoločnosti Apple vlastní len krátko a tak sa zatiaľ nemal čas zoznámiť so všetkými jeho funkciami. Ako nám ale napísal, využíva všetky základné funkcie, ktoré ponúka. V krákosti uvedieme, že iPhone 5S je modelom smartfónu so snímačom odtlačkov prstov umiestneným v HOME tlačidle. Vybavený je najnovším 64-bitovým čipom Apple A7, 8 Mpix fotoaparátom, či 4 palcovým displejom s rozlíšením 1136 x 640 px. Jeho cena sa v slovenských e-shopoch začína niekde na 550€.

iphone-5s-xl

Andrej Kiska

andrej kiska

Andrej Kiska ostáva verný staršiemu zariadeniu Samsung Galaxy Note. Hoci svojimi parametrami v tejto dobe už veľmi nenadchne, tak stále svojim výkonom a funkciami postačuje všetkým menej náročným používateľom. Vo svojej dobe išlo o revolučné zariadenie, ktoré ako prvé ponúklo veľký 5,3 palcový HD displej s podporou stylusu S Pen. Procesor má dve jadrá taktované na 1.4 GHz, pamäť RAM ostala na hodnote 1 GB. Andrej Kiska momentálne trávi veľa času v Bratislave, kde často využíva aplikáciu Waze. Doma v Poprade ju veľmi nevyužil, no v bratislavských zápchach predstavuje preňho veľkú pomoc.

Samsung-Galaxy-Note-10

Radoslav Procházka

radoslav procházka

Kandidát na prezidenta Radoslav Procházka v súčasnosti používa HTC One. Najčastejšie ho zapína nielen za účelom volaní či posielania správ, ale aj sledovania aktuálneho diania na Slovensku a vo svete pomocou spravodajských aplikácií. Okrem nich používa aj What’s Up, ktorý na obrazovky smartfónu prináša inšpiratívne a motivačné články. HTC One Radoslavovi Procházkovi vyhovuje nielen vďaka veľkosti displeja s uhlopriečkou 4,7″, ale aj výkonom, ktorý zabezpečuje procesor Snapdragon 600 a 2 GB RAM. Toto zariadenie, ktoré je v kruhu Android komunity už veľmi dobre známe, sa vyznačuje tiež kvalitnými stereo reproduktormi, či ultrapixelovým fotoaparátom.

HTC One

Zdroj/foto:(slovenská vlajka) pohronie.sk

13.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+