Xiaomi štartuje výrobu smartfónov v Európe, továreň už stojí

Xiaomi započalo novú etapu rozširovania sa v Európe – výrobu smartfónov v Turecku. To ešte počas tohto štvrťroku (teda do konca marca) a my sme zvedaví či sa im to podarí naplniť. Správu priniesol DailySabah.

Zdroj: Twitter | Mustafa Varank

Xiaomi spúšťa výrobu smartfónov v Turecku

Pre Xiaomi je Turecko jedným z najvýznamnejším trhom na svete. Preto sa firma podľa miestneho manažéra spoločnosti Xiaomi Turecko, Usher Liu, snaží o udržanie investícií a nikdy nie o ich zníženie v Turecku.

Vyrábať sa bude na ploche 14 000 metrov štvorcových a ročne vyprodukujú 5 miliónov smartfónov. Továreň spolufinancuje spoločnosť Salcomp, ktorá vyrába adaptéry a nabíjačky. Investícia dosiahla výšku 30 miliónov dolárov a továreň zamestná 2000 ľudí.

Liu dodáva, že jedným z pravidlom spoločnosti je, že do každej krajiny, v ktorej začnú výrobu, chcú prinášať pridanú hodnotu. Preto ho teší, že Turecko je štvrtá krajina, v ktorej Xiaomi vyrába svoje zariadenia.

Len nedávno, v roku 2018, Xiaomi otvorilo svoju prvú tureckú predajňu v Istanbule.

Ohľadom výroby, európsky riaditeľ Salcomu, David Chang povedal, že budú pokračovať v projektoch pre Turecko, aby pomohli miestnym výrobcom dostať sa na medzinárodnú úroveň.

Medzičasom rovnakú vec urobili aj výrobcovia Oppo a Tecno. Obe spoločnosti už majú továrne v Turecku pripravené na výrobu svojich smartfónov. Samsung ich všetkých predbehol a ich turecké telefóny už dokonca vstupujú na lokálny trh.

Náš tip
Toto je dôvod, prečo sa Xiaomi ocitlo na čiernej listine USA
Disqus Comments Loading...