Xiaomi Pay: Ako platiť s náramkom Xiaomi Band? | Návod

Zdroj: Miroslav Schwamberg

Náramky Xiaomi Band sú na Slovensku veľmi populárne. Kombinujú v sebe veľmi dobrú funkčnú vybavenosť s atraktívnou cenou. Verzie s NFC dokonca umožňujú používateľom aj bezkontaktne platiť. V tomto návode si ukážeme, ako nastaviť Xiaomi Pay s náramkom Xiaomi Mi Band 6 NFC a ako s ním zaplatiť.

Pokiaľ vlastníte iný Xiaomi smart náramok s podporou NFC a Xiaomi Pay, postup nastavenia bude úplne rovnaký. Pripomíname, že na používanie mobilných platieb bude nutné v náramku vytvoriť kód. Ten budete musieť zadávať po každom zložení náramku, prípadne každých 24 hodín – kvôli bezpečnosti.

Takto vyzerá zadávanie kódu | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Kód nemusíte pridávať manuálne pred samotným začatím procesu pridania karty. Počas pridávania vás náramok na vytvorenie kódu vyzve automaticky. Bez neho to jednoducho nepôjde.

Xiaomi Pay: Ako začať

Ak chcete platiť svojím Xiaomi smart náramkom, v prvom rade si zistite, či platby Xiaomi Pay podporuje aj vaša banka. Xiaomi Pay na Slovensku momentálne podporujú len dve banky – mBank a Prima banka. Pokiaľ chcete využívať Xiaomi Pay napríklad s Tatra bankou, tak to nepôjde.

Alternatívou môže byť platba cez Curve, ktorú náramok tiež podporuje. Ako si založiť účet a platiť cez Curve pomocou smartfónu, nájdete v článku Ide to aj bez Google Pay. Ako platiť bezkontaktne s Huawei telefónmi? | Návod.

Ak už máte svoj smart náramok s podporou NFC a aj banku, ktorá Xiaomi Pay podporuje, môžete sa pustiť do prvotného nastavenia. Náramok je samozrejme v prvom rade nutné prepojiť so smartfónom prostredníctvom aplikácie Zepp Life (v minulosti Mi Fit). A následne si pridáme do náramku kartu, ktorou budeme platiť.

Ako nastaviť Xiaomi Pay s náramkom Xiaomi Mi Band 6 NFC

  1. V aplikácii Zepp Life klikneme na “Profil” a vyberieme náramok. V našom prípade Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC.
  2. V časti “Nastavenia náramku” sa nachádza položka s názvom “Karty.” Klikneme na ňu.
  3. Následne klikneme na jedinú možnosť, ktorú máme – “Banková karta” a chvíľu počkáme.
  4. Teraz sme sa dostali do časti, v ktorej pridáme bankovú kartu do aplikácie.
  5. Kartu si oskenumeme fotoaparátom telefónu, aplikácia jej číslo vypíše automaticky. Odsúhlasíme podmienky a klikneme na “Ďalej.”
  6. V tomto kroku doplníme údaje z karty – meno majiteľa, dátum platnosti a CVC2 číslo. Všetko potvrdíme a nasleduje proces aktivácie. Ten môže trvať niekoľko minút, s náramkom sa od telefónu nevzďaľujte.
  7. Nakoniec vás aplikácia vyzve na zadanie potvrdzovacieho kódu, ktorý vám príde SMS správou. Keď ho zadáte, hotovo. Náramok je pripravený.
Zdroj: Miroslav Schwamberg
Zdroj: Miroslav Schwamberg
Zdroj: Miroslav Schwamberg
Zdroj: Miroslav Schwamberg
Zdroj: Miroslav Schwamberg
Zdroj: Miroslav Schwamberg

Ako platiť prostredníctvom Xiaomi Pay a náramku Xiaomi Mi Band 6 NFC

Keď už máme kartu pridanú, postup platenia je veľmi jednoduchý. V menu náramku vyhľadáme položku s názvom Karty a ťukneme na šípku, ktorá sa zobrazila pod kartou, ktorú sme si pred chvíľou pridali.

Náramok je pripravený na platbu | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Náramku trvá asi 3 sekundy, kým bude na platbu pripravený. Následne máte rovných 60 sekúnd na uskutočnenie platby. To je už klasické, stačí náramok priblížiť k terminálu s možnosťou bezkontaktných platieb. Hotovo, máme zaplatené.

Náš tip
Disney+ je oficiálne na Slovensku. Čo všetko prináša?
Disqus Comments Loading...