Tešíte sa na Xiaomi 12 Ultra? Smartfón možno nepríde, no výrobca má náhradu

Zdroj: nl.letsgodigital.org

Spoločnosť Xiaomi z roka na rok prináša na trh stále nové a nové zaujímavé zariadenia. Nie je tomu inak ani tento rok. Najnovšie sa môžeme tešiť z novej séria modelov Xiaomi 12, do ktorej patria modely 12 a 12 Pro. Modelu Xiaomi 12 Ultra sa s najväčšou pravdepodobnosťou nedočkáme, no podľa informácií zverejnených na portáli nl.letsgodigital.org, by ho mohol nahradiť smartfón z pripravovanej série Mix 5.

Xiaomi Mix 5 Pro: Prémiový smartfón s rýchlym nabíjaním a špičkovým fotoaparátom

Prvým modelom od Xiaomi používajúcim selfie snímač pod displejom bol Mi Mix 4. Podľa dostupných informácií sa tento spôsob umiestnenia fotoaparátu bude týkať aj modelu Mix 5 Pro. Zaujímavejšie sú však fotoaparáty umiestnené na zadnej strane. Tie by sa mali nachádzať v štvorcovom module a taktiež by nemala chýbať certifikácia Leica.

Xiaomi 11T Pro

Hlavný fotoaparát by mal mať rozlíšenie 50 megapixelov, (obrazový snímač Samsung ISOCell GN5, ktorý umožňuje vylepšené automatické zaostrovanie Dual Pixel Pro), širokouhlý by mal mať rozlíšenie 48 megapixelov a rozlíšenie teleobjektívu s päťnásobným optickým priblížením by malo činiť taktiež 48 megapixelov.

Modul bude ďalej obsahovať ďalšie dva snímače, ktoré spolu tvoria systém laserového automatického zaostrovania dTOF, trojitý LED blesk a jeden snímač s doposiaľ neznámymi parametrami. Taktiež bude vybavený vlastným ISP od Xiaomi, pod názvom Surge C2.

Výkon bude mať na starosti procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, v spolupráci s 12 GB RAM a 256 GB interným úložiskom. Samozrejme nebude chýbať ani 5G konektivita či systém Android 12. Model Mix 5 Pro bude vybavený stereo reproduktormi harman/kardon.

Xiaomi Mix 5 Pro I Zdroj: nl.letsgodigital.org

Nový smartfón ponúkne 5 000 mAh batériu s podporou 200 W káblového a 50 W bezdrôtového nabíjania. S 200 W nabíjačkou je možné úplne dobiť vybitú batériu smartfónu len za približne 10 minút.

Xiaomi Mix 5 Pro I Zdroj: nl.letsgodigital.org

Všetky informácie o sérii Mix 5 sú stále len dohadmi na základe všetkých dostupných informácií. Spoločnosť by mala dané modely predstaviť v marci 2022. Stále je otázne, či budú určený len pre čínsky, alebo aj pre globálny trh.

Náš tip
WhatsApp pripravuje užitočnú novinku, ktorá pomôže so skupinovými chatmi
Disqus Comments Loading...