Xiaomi predstavilo okuliare, ktoré poslúžia ako bluetooth slúchadlá

Zdroj: Mi.com

Xiaomi je síce jednou z najmladších spoločnosti na trhu, ale patrí k spoločnostiam s najširším portfóliom typov elektroniky. Teraz dokonca predstavila v kategórii nositeľnej elektroniky produkt Xiaomi Mijia Smart Audio Glasses. Ide o okuliare, ktoré fungujú aj ako bluetooth slúchadlá. Informáciu priniesol portál TechGoing.

Xiaomi Mijia Smart Audio Glasses majú štýl, odolnosť a kvalitnú reprodukciu zvuku

Hmotnosť okuliarov je len 38,1 gramov a ich dizajn je navyše veľmi štýlový. Celkovo je na výber 5 typov rámov. Rám je voľne odnímateľný a vymeniteľný a spôsob uchytenia je rovnaký ako v prípade bežných okuliarov. Po stranách je obojstranné ultra-dlhé dotykové ovládanie. Dotyková plocha je dlhá až 30 milimetrov, takže na svojím prstom na ňu určite trafíte. Hlasových asistentov je možné aktivovať dlhým stlačením tejto plochy.

5 druhov rámov | Zdroj: .techgoing.com

Stupeň krytia IP54 má zaručiť odolnosť proti dažďu a prachu. Pre prehrávanie zvuku využívajú okuliare 128 mm2 super dynamickú balančnú jednotku s otvoreným zvukovým poľom. Technológia SBS2.0 ponúka jemné doladenie priestorového zvuku. K dispozícii je aj duálne odhlučnenie respektíve redukcia hluku pri hovoroch. 

Cena okuliarov je v prepočte 105 eur | Zdroj: .techgoing.com

Spoločnosť Xiaomi tvrdí, že pri plnom nabití poskytnú tieto okuliare výdrž batérie rovnajúcu sa 7 hodinám nepretržitého telefonovania a 10 hodinám nepretržitého počúvania hudby. Denná výdrž batérie (pohotovostný režim) je 22 hodín. Xiaomi Mijia Smart Audio Glass podporujú pripojenie až 2 zariadení cez Bluetooth bez manuálneho prepínania. Zaujímavé sú funkcie ako vyblednuté sklo, či detekcia nosenia. Okuliare budú ponúkané na crowfundingovej platforme od 12. do 26. apríla za  cenu v prepočte 105 eur.

Náš tip
Samsung Galaxy S10 5G dostáva aktualizáciu. Sérii Galaxy S10 už však skončila podpora
Disqus Comments Loading...