Wikipédia vynovila svoju aplikáciu, lepšie naservíruje informácie

Nejakým prirodzeným spôsobom sme si už zvykli bežné informácie vyhľadávať v známej Wikipédii. Oficiálne sa síce až tak nedá pokladať za 100% dôveryhodný zdroj, no určite výborne postačí na bežné všeobecné získavanie informácií. K dispozícii je dávnejšie už aj Android aplikácia, ktorá vám ušetrí hľadanie cez prehliadač. A práve táto aplikácia sa dočkala niekoľkých zmien, ktoré Wikipédiu opäť viac zatraktívnia.

Takže. Je tu napríklad fičúra, ktorá vám navrhuje ďalšie články na základe toho, čo ste nedávno čítali. Nachádza sa tu aj tzv. randomizér, ktorý vám náhodne vyberá niektoré z miliónov článkov z databázy. Ak sa už raz do niečoho začítate, no rozhodnete sa pokračovať neskôr, určite vám pomôže funkcionalita “Pokračovať v čítaní neskôr”.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

Na domovskej stránke ponúka Wikipédia vo svojej appke niekoľko článkov o aktuálnych témach vo svete, prípadne 5 najčítanejších článkov za deň, no rovnako sa tu nachádza aj obrázok a článok ako tip od redaktorov Wikipédie. A ak sa vám niektoý z namixovaných článkov nepozdáva, jednoducho ho “swipovaním” vyhodíte a dáte tak priestor ďalšiemu. Dobrou správou je i zdieľanie článkov na viacerých sociálnych sieťach priamo z aplikácie.

Zdroj: androidcommunity.com

Disqus Comments Loading...