WhatsApp bude blokovať vytváranie screenshotov v aplikácii

Nová aktualizácia aplikácie WhatsApp prináša novú funkciu blokovania vytvárania screenshotov, ktorá by mala zvýšiť súkromie používateľov. Služba o tom informovala na svojom blogu.

Blokovanie screenshotov bude fungovať len vo vybraných prípadoch

Nová funkcia však súvisí s posielaním obrázkov alebo videí. Doteraz bolo možné odoslať obrázok aj pomocou dočasnej správy alebo príbehu. To však nezaručovalo, že si druhá strana neurobí kópiu multimédia vytvorením screenshotu.  WhatsApp teraz v rámci aktualizácie začína testovať blokovanie screenshotov, ale len v určitých prípadoch.

Nové funkcie súkromia v aplikácii WhatsApp | Zdroj: blog.whatsapp.com

Blokovanie screenshotu bude dostupné len pri jednorazových snímkach a videách. Pri pokuse vytvorenia screenshotu uvidíte správu, že táto funkcia nie je dostupná. Screenshoty v iných častiach aplikácie však bez problémov vytvoríte. Samozrejme aj tomto prípade sa určite nájdu nejaké spôsoby, ako blokovanie obísť, ale v bežných prípadoch to bude fungovať a zvýši to mieru súkromia.

Aktualizácia prináša aj ďalšie vylepšenia súkromia. Pribudne možnosť vybrať si, kto uvidí, keď ste online. Jednoducho si vyberiete, kto môže vidieť, že ste aktívny, takže sa môžete do aplikácie prihlásiť bez toho, aby o tom ostatní vedeli. Ďalšia novinka sa týka možnosti opustenia konverzačnej skupiny bez toho, aby si to ostatní účastníci všimli.

Developer: WhatsApp LLC
Price: Free
Náš tip
Google sa snaží presvedčiť Apple k používaniu RCS správ

 

 

Disqus Comments Loading...