Nepoužívajte aplikáciu Waze v autobusoch a MHD, prosí komunita

Navigačný softvér Waze je jedným z najinovatívnejších a zaslúžené najpopularnejších navigačných softvérov na trhu.Vďačí za to hlavne systému informácií o dopravných zápchach na základe online hlásení samotných používateľov aplikácie. Tento inovatívny systém ale občas narazí na svoje mantinely. Na jeden z nich teraz upozornil český web Technet Mladej Fronty. Podľa komunity českých používateľov Waze môže mať zapínanie aplikácie v autobusoch MHD negatívny vplyv na presnosť sprav o aktuálnej dopravnej situácií. Komunita na to upozorňuje na svojom facebookovom účte.

Náš tip
Bratislava má najhoršiu dopravu, vyplýva to zo štatistík Waze

Aplikácia Waze funguje na princípe automatického monitorovania vašej jazdy autom. Ak často zastavujete a s vami na rovnakom úseku aj ďalší používatelia, tak to aplikácia detekuje ako dopravnú zápchu. V prípade, že je aplikácia viacerými ľudmi zapnutá v MHD, tak každé zastavenie autobusu je vyhodnotené podobne. Správca facebook stránky k tomu dodáva:

Pak se v Praze divíte, proč Waze kličkuje, když na hlavní není žádná kolona. A oni sedí tři s Waze v autobuse, který každých 500 metrů staví a vytváří kolony.

V minulosti sa už síce uvažovalo o tzv. autobusovom móde pre aplikáciu Waze, ale dodnes aplikácia nevie automatický detekovať jazdu autobusom. Pokiaľ teda patríte do komunity používateľov Waze, v autobuse by ste mali mať aplikáciu radšej vypnutú.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Disqus Comments Loading...