Vyberáme pre študentov: Android smartfóny (1.časť)

Začiatok školského roka sa nezadržateľne blíži. Pre všetkých študentov ale nemusí byť až takým utrpením, ako by sa mohlo zdať. Na konci prázdnin totižto začínajú nákupy školských pomôcok a do tejto kategórie sa po novom radia aj Android smartfóny. Rozhodli sme sa preto vytvoriť seriál Vyberáme pre študentov, kde vám prinesieme tipy na Android smartfóny a tablety, aplikácie a ďalšie užitočné veci, ktoré by sa vám v škole mohli hodiť. Začneme s výberom telefónov s operačným systémom Android.

Pre mladých ľudí, ktorí hľadajú kvalitnú konštrukciu a viac ako priaznivú cenovku, je určený rozhodne smartfón Sony Xperia E1. Ten sa v slovenských obchodoch predáva už od 86 EUR. Základom zariadenia je 2-jadrový smartfón s taktom 1,2 GHz, 4-palcový displej s rozlíšením 800 x 480 bodov, či 1700 mAh batéria. Slabšími stránkami sú 3 Mpix zadný fotoaparát, či 512 MB RAM.

Náš tip
RECENZIA | Sony Xperia E1 – malý hudobník

Pre mierne náročnejších študentov by sme odporučili LG G2 Mini. Ide o zmenšenú verziu vlajkovej lode spoločnosti LG pre minulý rok, ktorá ponúka dostatok výkonu na všetky úkony, ale aj zaujímavú konštrukciu, za ktorou sa obhliadnu všetci vaši spolužiaci. Srdcom zariadenia je 4-jadrový procesor a 1 GB RAM. Displej s uhlopriečkou 4,7″ ponúka qHD rozlíšenie 540 x 960 pixelov. Cena tohto šikovného Android smartfónu začína na úrovni 170 EUR.

Náš tip
RECENZIA | LG G2 Mini – snaží sa odlíšiť od iných + Unboxing VIDEO

Naozaj zaujímavým spoločníkom pre každého študenta môže byť aj nový HTC Desire 610. Ten sa pýši veľkým displejom s uhlopriečkou 4,7″ a hlasnými reproduktormi Boomsound, ktoré využijete na prehrávanie hudby, ale aj pri pozeraní filmov. 4-jadrový procesor aj v tomto prípade dopĺňa 1 GB operačná pamäť a smartfón určite zaujme aj 8 Mpix fotoaparátom. V slovenských e-shopoch ho kúpite už za 230 EUR.

Náš tip
RECENZIA | HTC Desire 610 – dostupný, no v každom smere priemerný Desire

Pre náročnejších používateľov je vhodným adeptom na nový smartfón Samsung Galaxy S5 Mini. Ide o odolnú novinku, ktorá v sebe ukrýva všetky výhody vlajkovej lode Samsung Galaxy S5, avšak v kompaktnejšom tele s príjemnejšou cenovkou. Zariadenie poháňa výkonný 4-jadrový procesor a 1,5 GB RAM, fotoaparát ponúka rozlíšenie 8 Mpix. Cena tohto zariadenia začína na hodnote 380 EUR.

Náš tip
RECENZIA | Samsung Galaxy S5 Mini – švajčiarsky nožík v mini verzii

Vysokoškoláci a žiaci stredných škôl, ktorý si potrpia na najlepšie technológie, by rozhodne nemali prehliadnuť ani smartfóny Sony Xperia Z Ultra a Samsung Galaxy Note 3. Obe z týchto zariadení sú totižto určené na písanie poznámok a ich editovanie, čo zaručuje stylus v prípade Samsung Galaxy Note 3 a podpora pre písanie na displej klasickou ceruzou v prípade Sony Xperia Z Ultra. Tie zariadenia síce majú vyššiu cenovku, no ponúkajú naozaj nekompromisné parametre a veľké displeje s jemným rozlíšením.

Máte vlastný tip na Android smartfón pre študentov? Tak nám napíšte váš názor v komentároch pod týmto článkom. Zaujíma nás tiež, či ste si v poslednej dobe kupovali nové Android zariadenie a aké to bolo. Každý názor v diskusii sa počíta :)

Disqus Comments Loading...