Vivo NEX 2 ponúkne 2 displeje – vysúvací fotoaparát sa už nekoná

Asi najväčším problémom v prípade bezrámikového displeja je to, že výrobcovia musia vymyslieť, kam umiestniť selfie fotoaparát. Xiaomi Mi Mix ho mal na spodnej brade, prvý Vivo NEX využil vysúvací mechanizmus, Oppo Find X v tom pokračoval a vysúvala sa celá horná strana zariadenia. Taká Nubia X zase pridala displej aj na zadnú stranu a selfie fotoaparát potrebný už nebol. Každý výrobca má svoje vlastné riešenie. Aktuálne novinky, Xiaomi Mi Mix 3 a Honor Magic 2 zase využívajú vysúvací mechanizmus.

2 displeje a 3 fotoaparáty

Vyzerá to tak, že Vivo sa v prípade nasledovníka modelu NEX prichýli k riešeniu dvoch displejov. Podľa nás ide o skvelý kompromis. Selfie fotoaparát v tomto prípade nie je potrebný vôbec, na takéto fotografie určite lepšie poslúži ten hlavný, ktorý je v smartfónoch jednoznačne kvalitnejší. Na sekundárnom displeji bez problémov uvidíte, čo fotografujete. Nie je potrebný žiadny vysúvací mechanizmus a ani iné experimenty.

 Loading ...

Pravá vlajková loď

Na odhalenie špecifikácií je príliš skoro, ale určite sa môžeme tešiť na výkon pravej vlajkovej lode a ostatné špecifikácie tiež nebudú zaostávať. Už pôvodný Vivo NEX obsahuje procesor Snapdragon 845 v kombinácii s 8 GB RAM a nechýba mu ani skener odtlačkov prstov zabudovaný priamo v displeji. Vivo NEX 2 by v tomto smere mohol pokračovať a navyše pridá sekundárny displej. Hlavný displej by mal byť podobný, možno rovnaký, s uhlopriečkou 6,59″ a FullHD+ rozlíšením. Sekundárny bude určite menší a pravdepodobne sa bude jednať o displej s pomerom strán 16:9. Fotovýbava by mala zahŕňať až 3 snímače a keďže fotoaparát v predchádzajúcej verzii patrí medzi najlepšie, kvalita fotografií v prípade novinky by mohla byť veľmi zaujímavá.

Mohlo by vás zaujímať:

Náš tip
Ako fotí smartfón Vivo NEX S? | FOTOmánia
Náš tip
RECENZIA Vivo NEX S: Inovácie na každom kroku
Náš tip
Test rýchlosti nabíjania: Vivo NEX S vs. Honor Play vs. Nokia 5.1 | VIDEO

 

Disqus Comments Loading...