Twitter je dostupný už aj v slovenčine, zatiaľ v Beta verzii

Obľúbená sociálna sieť Twitter je dostupná už aj v slovenskom jazyku. Nové jazykové prostredie je dostupné zatiaľ iba v Beta verzii a hoci to môže pôsobiť ako malý krok, mohlo by ísť o finálne presadenie sa sociálnej siete aj na našom území. Sociálna sieť už existuje po boku Facebooku a ďalších už pomerne dlho, no u nás zatiaľ veľmi dobré meno nemá. Používateľská základňa Slovákov tu príliš silná nie je a pokiaľ nehovoríte po anglicky, iba ťažko by ste si našli zaujímavé osobnosti a účty na sledovanie.

Náš tip
MojAndroid.sk je aj na Twitteri! Sledujte nás!

To by sa ale teraz mohlo zmeniť. V niektorých krajinách patrí Twitter medzi absolútne najobľúbenejšie sociálne siete a najmä v technologickom priemysle má veľmi dobré meno. Aj keď sa spoločnosť trápi a hľadá nové alternatívy, ako prilákať nových používateľov, stále ide o obrovskú spoločnosť, ktorá má bohatú históriu a množstvo skúseností. V češtine funguje Twitter už niekoľko rokov a za ten čas sa tu stal pomerne populárnym nástrojom na zdieľanie noviniek a správ. Aj u nás nájdeme niekoľko osobností, ktoré sem pravidelne prispievajú, no skutočne zaujímavý obsah sa ukrýva v zahraničných účtoch. To by sa ale teraz mohlo zmeniť a okrem jazykovej verzie možno uvidíme aj trochu viac osvety, ktorá nás upozorní na existenciu tejto sociálnej siete.

Slovenčinu na sieti Twitter si môžete nastaviť prostredníctvom tohto odkazu. Ak používate na vašom zariadení nejakú alternatívnu mobilnú aplikáciu, je veľmi pravdepodobné, že tu ešte slovenčinu k dispozícii mať nebudete a budete musieť počkať do najbližšej aktualizácie. Príliš veľa sa toho ale v slovenskej verzii nezmení, iba tradičné výrazy ako Tweets, Followers a Following sa zmenia na Tweety, Sledovaný a Sledujúci. Orientácia v prostredí siete tak zostane nezmenená, no takto bude aspoň Twitter lepšie prístupný pre väčšiu časť nášho obyvateľstva.

Zdroj: Zive.sk

Disqus Comments Loading...