Toto je najlepší fotomobil na svete. Rebríček DxOMark má nového kráľa

OPPO Find X6 Pro | Zdroj: GSMArena

Rebríčku najlepších fotomobilov odborného portálu DxOMark dlhé roky kraľovali značky Apple, Samsung alebo Huawei. Pred pár mesiacmi sa na vrchole prekvapivo umiestnil Honor Magic5 Pro a teraz ho vystriedalo nové prekvapene. Smartfón OPPO Find X6 Pro obsadil prvé miesto v hodnotení fotoaparátov DxOMark s pôsobivým skóre 153 bodov. O jeden bod tak prekonal vlajkovú loď Honoru.

Fotoaparát OPPO Find X6 Pro: Výborný v každom ohľade

Fotoaparát vlajkového smartfónu značky OPPO má veľké snímače, ktoré produkujú fotografie s plnými textúrami, so zachovaním jemných detailov a veľmi nízkou hladinou šumu. Farby sú dobre kontrolované a nádherne vykreslené, s neutrálnym vyvážením bielej. Úroveň zachytených detailov je pomerne vysoká za všetkých svetelných podmienok a obzvlášť dobrá pri slabom osvetlení.

Výsledné skóre OPPO Find X6 Pro v teste DxOMark | Zdroj: DxOMark.com

Smartfón tiež dosahuje najvyššie známky v kategóriách Friends & Family a Lowlight, ako aj v vedľajších kategóriách Texture a Bokeh. Silnou stránkou fotoaparátu je expozícia a automatické zaostrovanie. Vysoká kvalitu obrazu je viditeľná aj po zväčšení fotografií a videí. Oproti predchodcovi sa výrazne zlepšil zoom a prednosťou fotoaparátu sú aj portréty.

Fotoaparát má viditeľne veľké snímače a optiku značky Hasselblad | Zdroj: DxOMark.com

Samozrejme sa našli aj nejaké negatíva. DxOMark odhalil občasné presýtenie odtieňov pleti. Upozorňuje tiež na absenciu náhľadu HDR obrázkov, čo je funkcia, ktorú bežne nájdete na zariadeniach v tomto segmente. Inak ku fotoaparátu OPPO Find X6 Pro nemá väčšie výhrady. Fotoaparát má 50 MP primárny snímač, 50 MP ultraširokouhlý objektív a 13 MP periskopický teleobjektív s 5x optickým zoomom. Na prednej strane je 32 MP selfie fotoaparát.

Náš tip
Google rozdával peniaze majiteľom Pixelov. Skontrolujte či nie ste medzi nimi
Disqus Comments Loading...