K česko-slovenskému filmu Toman si môžete stiahnuť aj aplikáciu, obsahuje zaujímavé hry

Mobilná aplikácia Toman vznikla primárne ako upútavka pre rovnomenný celovečerný historický film. Stratégiou bolo novými spôsobmi marketingu pozvať mladých divákov na česko-slovenský film z obdobia, keď sa komunisti dostali politickým pučom k moci a úplne premenili našu krajinu na 50 rokov.  Predpokladom je, že mladý divák neprejavuje o takúto tému záujem, avšak možno práve cez emóciu a simuláciu niektorých historických prvkov sa priblíži k tomuto obdobiu a takto ho osloví k návšteve kina. Film potom môže mať väčšie predpoklady aby diváka oslovil. Primárnym účelom šiestich minihier je hráča krátko zabaviť a cez emóciu simulácie niektorých historických artefaktov aj vytvoriť v jeho okolí tému a možno záujem o filmové dielo. Každá minihra má svoj mikropríbeh, ktorý predstavuje aj konkrétne postavy filmu v ich filmových rolách.

Aplikácia obsahuje 6 minihier

Hra Trezor je primárne vytvorená pre trávenie nudnej chvíle, kde sa hráč najjednoduchším spôsobom pokúša otvoriť zatvorený trezor. Takto jednoduchá mechanická hračka v mikropríbehu o odcudzení dokumentov krátko pobaví a podnieti zvedavosť k obsahu filmu.

Hra Odpočúvanie je jednoduchá detektívna zábava, ktorej cieľom v príbehu je “odpočuť” a vydedukovať odpoveď na pomerne banálnu otázku. Simulácia klasického vytáčacieho telefónu podnieťuje k objaveniu celého príbehu filmu.

Morzeovka je opäť ako trezor zábavka na pár minút, kde sa hráč stáva dekodérom a koderom zašifrovanej správy z Londýna, ktorá však môže pozmeniť dejiny Československa. Vyskúšať si už historický spôsob zasielania textových správ môže opäť vzbudiť záujem o historický film.

Drátofón, alebo prehistorický magnetofón, je minihra, kde sa plne môžu prejaviť chute “voyerizmu”. Hráč sa stáva poslucháčom jednej domácnosti v povojnových rokoch. Smutné je, že práve takýto nástroj pomohol budúcemu režimu beztrestne narúšať osobné súkromie svojich obyvateľov. Rovnako úlohou hráča je túto rodinu odpočúvať a prezradiť termín opozičných stretnutí.

Hry Preukaz a Pas sú ľahkou simuláciou toho, ako sa v minulosti a možno aj dnes manipulovalo s osobnými dokladmi. Vyskúšať si identikit, oraziť pečiatku alebo umiestniť odtlačok prsta na úradný doklad môže vyvolať úsmev, ale rovnako aj dopyt k obsah filmu Toman.

Súbor minihier je inou formou marketingu pre mladých, ktorí v prvom pláne neprejavujú o obdobie našej krajiny po roku 1945 za zaujímavé. Napriek tomu, že udalo smerovanie na ďalšie dekády. Vzbudiť ich záujem jednoduchou zábavou na pozadí z tohto obdobia však má šancu podnietiť zvedavosť.

Všetci úspešní hráči majú rovnako šancu sa stretnúť s tvorcami filmu na slávnostnej premiére. Losovanie súťaže sa uskutoční 15.10.2018.

Verzia: 1.0.2
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.0.2
Aktuálna cena: Zdarma
Náš tip
Toto je TOP 10 Android hier, ktoré Slováci sťahujú najčastejšie [9/2018]
Disqus Comments Loading...