Zabudnite na pracovné portály. Prácu si nájdete už aj cez TikTok

Theverge.com

TikTok už očividne neslúži len na zdieľanie tanečných videí, ale používatelia sa sociálnu sieť snažia využiť na niečo skutočne pozitívne. Cez platformu vyhľadávajú kariérne poradenstvo a niektoré firmy na nej dokonca zverejnili pracovné ponuky, informuje portál Gizchina.

23-ročná používateľka minulý rok využila TikTok pri hľadaní práce. Tvorcovia videí jej pri hľadaní práce veľmi pomohli, naučili ju množstvo praktických zručností, ako napríklad používať program Canva a ďalšie grafické nástroje na vytváranie životopisov, čo povedať na pohovore atď.

Niektoré firmy experimentujú s hľadaním zamestnancov na TikToku

Podľa TikToku si čoraz viac firiem hľadá zamestnancov pomocou tejto sociálnej siete. Minulý rok známa televízna sieť HBO dostala cez TikTok 300 žiadostí o letnú stáž prostredníctvom hastagu  #HBOMaxsummerintern.

Spoločnosť Hollister zas na TikToku pomocou hastagu #HCoHireMe hľadá mladé a inšpiratívne talenty, ktoré značke dodajú nový život prostredníctvom zábavných videí a obrázkov.

Foto: Redakcia

TikTok má viac ako 600 miliónov aktívnych používateľov mesačne a väčšina z nich pravdepodobne nechce, aby sa zo sociálnej siete stal pracovný portál. Spoločnosť preto nedovolí, aby platforma stratila svoje pôvodné zameranie. Dá však priestor aj korporáciám a používateľom, ktorí si cez ňu hľadajú prácu. Taktiež dúfa, že pomôže viac používateľom naučiť sa nové vedomosti a získať nové zručnosti.

Náš tip
TikTok zaplatil 92 miliónov za urovnanie hromadnej žaloby
Disqus Comments Loading...