Telegram má sedem rokov. Na oslavu si prichystal pár noviniek

Pár dní dozadu oslavoval Telegram už sedem rokov na scéne. Začali približne v polke augusta 2013, ako malá aplikácia zameraná na bezpečnú textovú komunikáciu. Za tých sedem rokov Telegram neskutočne narástol a dnes ho používa už viac než 400 miliónov používateľov. Vďaka tomu patrí medzi stálice v rebríčkoch Top 10 najsťahovanejších komunikačných aplikácii v obchodoch s aplikáciami.

Developer: Telegram FZ-LLC
Price: Free

Telegram oslavuje sedem rokov a pridáva video hovory

Zaujímavosťou je, že Telegram nikdy nemal platenú propagáciu. To znamená, že za celý svoj úspech vďačí svojim používateľom a hlavne sile ústneho podania. To všetko by sa neudialo, keby aplikácia nestála na pevných základoch a kvalitných funkciách. Na svojom blogu vývojári sľubujú, že v tomto trende budú pokračovať a pridávajú ďalšiu vysoko žiadanú funkciu – videohovory.

Náš tip
Akcia v Google Play: Stiahnite si zadarmo tieto Android aplikácie a hry

Situácia v tomto roku si doslova vyžiadala od tvorcov, aby do svojej aplikácie zahrnuli videohovory. Tie by už mali byť zahrnuté v aplikáciách pre obe platformy – Android i iOS. Ak chcete video hovor iniciovať stačí otvoriť stránku akéhokoľvek kontaktu a vybrať Video. Podobne viete hocikedy video zapnúť alebo vypnúť aj počas bežného hovoru. Ako všetok videoobsah na Telegrame, aj videohovor podporuje režim Obraz v obraze. Takto môžete vykonávať multitasking, teda prehliadať iný obsah na Telegrame a súčasne sa venovať videohovoru.

Videohovory s upozorneniami (napr. druhý používateľ má vypnutý mikrofón)
Obraz v Obraze
Takto spustíte video hovor

Ako to pri Telegrame býva, aj videohovory obsahujú end-to-end šifrovanie. Overiť si to môžete zábavnou formou – porovnajte si štyroch smajlíkov na obrazovke s vašim partnerom. Ak sa zhodujú váš hovor je zabezpečený rovnakou technológiu, ako pri Telegramových tajných správach a hlasových hovoroch.

“Naše aplikácie majú reprodukovateľné zostavy, takže každý si môže overiť šifrovanie a uistiť sa v tom, že ich aplikácia má rovnaký open source kód, ktorý aktualizujeme s každou aktualizáciou.”

Videohovory časom dostanú ďalšie možnosti, napríklad aj skupinové konverzácie. No nateraz je to pre nich všetko.

Animované emoji

Ďalšou novinkou sú animované emoji. Zopár ich už v Telegrame existuje, no teraz sa pridáva viac než tucet ďalších.

Telegram získal tieto animované emoji

 

 

 

Disqus Comments Loading...