Sygic práve dostal najväčšiu aktualizáciu za posledné roky

Sygic Android Auto | Foto: 9to5Google.com

Známa a populárna slovenská navigácia Sygic bola nedávno poriadne prerobená. Navyše po novom podporuje aj Android Auto. Okrem nových funkcií umožní táto aktualizácia aj rýchlejšie prijímanie ďalších aktualizácií v budúcnosti.Téme sa venuje tlačová správa.

Navigácia Sygic prekopaná od základov

Vývojári sa pustili do základného kódu aplikácie, upravili ho a priniesli niečo, čomu dali názov Mobile SDK (Software Development Kit). Spomínané SDK obsahuje mapy a algoritmy a vývojári v ňom upravili aj rozhranie aplikácie. Zjednodušili kód aplikácie, čo im umožní rýchlejšie a jednoduchšie aktualizovanie aplikácie. Platí to aj pre zjednodušenie a zrýchlenie opráv prípadných chýb. To vývojárom umožnilo aj spustenie podpory pre Android Auto.

Lukáš Dermek, šéf produktu Sygic GPS Navigation, ktorý na aktualizáciu dohliadal, vysvetľuje:  „Všetko sme museli pripraviť podľa presne definovaných pravidiel. S aplikáciou založenou na Mobile SDK s prepracovaným a efektívnym dizajnom kódu to bolo oveľa jednoduchšie. Odteraz dokážeme lepšie oddeliť aplikáciu bežiacu na zariadeniach od aplikácie bežiacej na palubnom počítači auta.“

Čo sme získali my, ako zákazníci? V prvom rade nové, prepracované menu aplikácie a nastavenia. Taktiež vyhľadávanie adries, navigácia a predpokladaný čas budú teraz vypočítané oveľa presnejšie. Plynulosť celej aplikácie sa zvýšila, jej stabilizácia tiež a znížená bola aj náročnosť na batériu.

Pozrime sa spolu na zmeny v praxi

Poďme sa teda pozrieť na to, ako novinky vyzerajú v praxi. Porovnáme si ich s aplikáciou predtým a po aktualizácii. Rozdiely sú výrazné, ale viac vám už neprezradíme.

Starý náhľad | Foto: Sygic
Nový náhľad | Foto: Sygic

Už po prvom spustení je vidieť markantné rozdiely. Kým stará verzia aplikácie neponúkala takmer žiadne údaje pri väčšom oddialení, novšia ponúka aj menšie ulice, viac dopravných informácií a viac bodov záujmu. Navyše spoločnosť tvrdí, že požadované množstvo dát ostalo v oboch verziách rovnaké.

Starý náhľad | Foto: Sygic
Nový náhľad | Foto: Sygic

Pri výbere trasy navigácie vidíme taktiež významné zmeny. Hlavné prvky sú ešte výraznejšie a po novom má každá aj sekundárna informácia o trase svoje podrobnosti.

Staré menu | Foto: Sygic
Nové menu tmavá téma | Foto: Sygic
Nové menu svetlá téma | Foto: Sygic

V menu nenastali nejaké výrazné zmeny funkcií, len pribudlo tlačidlo Android Auto a trochu sa vymenilo poradie položiek. Avšak novinkou je jednotná farebnosť naprieč jednotlivými ponukami aplikácie. Taktiež menu dostalo biely alebo tmavý režim.

Staré prostredie navigovania | Foto: Sygic
Nové prostredie navigovania | Foto: Sygic

V režime navigácie sa zmenil uhol pohľadu – síce po novom neuvidíte tak ďaleko pred seba, ale miesto toho po novom uvidíte viac detailov vášho okolia.

Developer: Sygic.
Price: Free
Náš tip
Android Auto a BMW 740Ld xDrive: Bezdrôtový zážitok | Test

 

Disqus Comments Loading...