Surface Duo: Unikátny smartfón od Microsoftu príde na trh skôr, ako sme čakali

Microsoft v okróbri minulého roka predstavil zaujímavé novinky, ktoré reprezentujú víziu amerického giganta v oblasti skladacích zariadení. Zaujal tablet Surface Neo, ale hlavne smartfón Surface Duo. Ten by mal byť konkurentom skladacím smartfónom s ohybnými displejmi.

Surface Duo však ohybný displej neponúka. Microsoft radšej stavil na dva displeje vedľa seba, ktoré sú rozdelené tenkým rámikom. Výhodou je samozrejme odolnosť takéhoto riešenia. Niečo podobné  ponúka napríklad aj smartfón LG V60 ThinQ. Avšak v tomto prípade ide len o prídavný modul.

Už  v lete

Poďme ale späť k Surface Duo. Zariadenie samozrejme vzbudilo množstvo pozornosti. Je to niečo, čo sme ešte nevideli. Pôvodné očakávania hovorili o začiatku predaja koncom tohto roka, no pravdepodobne sa tak stane podstatne skôr – už v lete.

Portál Windowscentral hovorí, že americká spoločnosť už len dokončuje detaily, týkajúce sa softvéru. Ide najmä o špeciálne funkcionality, ktoré sú spojené s duálnym displejom. Keďže samotný operačný systém Android s takýmto riešením zatiaľ nepočíta, softvér si musí Microsoft upraviť sám.

Softvér by údajne mohol byť pripravený už začiatkom apríla. V prvej várke bude zariadenie dostupné len v limitovanom počte kusov. To, či sa dostane aj na slovenský trh, zatiaľ nevieme, no radi by sme ho privítali.

Parametre minuloročnej vlajkovej lode

Microsoft Surface Duo ponúkne procesor Snapdragon 855, 6 GB RAM a 64 GB úložisko v základe. K dispozícii budú aj verzie s vyššou operačnou pamäťou a úložiskom. 5G konektivita sa nekoná, no na Slovensku by nám zatiaľ bola zbytočná.

Najzaujímavejšou je samozrejme konštrukcia, ktorú je možné otvárať až v uhle 360 stupňov.  Dva 5,6″ displeje s pomerom strán 4:3 dávajú dokopy 8,3″ zobrazovaciu plochu. K dispozícii by malo byť aj dotykové pero stylus.

Náš tip
Huawei Mate Xs oficiálne: Rovnaký dizajn, vylepšený hardvér a budúcnosť bez Google
Disqus Comments Loading...