Stephen Elop dostane za návrat do Microsoftu 18,8 mil. EUR. Nokia údajne stále vyrába Android smartfón

Po nedávnom oznámení predaja mobilnej divízie Nokie sa jej doterajší CEO, Stephen Elop, vráti späť do Microsoftu. Elop si za svoj návrat vyslúži pekný balík peňazí a Microsoftom bude odmenený sumou vo výške 18,8 milióna EUR. Akvizícia bude softvérového giganta stáť približne 5,44 miliardy EUR.

Väčšia časť Elopovej odmeny mu bude vyplatená prostredníctvom bonusov a výplat (4.1 milióna EUR ), zvyšok bude poskytnutý formou akcií v hodnote 14.6 milióna EUR. Zatiaľ však nie je ešte nič rozhodnuté, pretože akcionári fínskej spoločnosti musia ešte akvizíciu schváliť. Stretnutie, na ktorom majú pojednávať o predaji mobilnej divízie Microsoftu sa má konať 19. novembra.

Posledné správy dokonca hovoria o prototypoch smartfónov s operačným systémom Android, ktorých sa údajne vyrobilo už 10,000 kusov. Dostupné informácie však hovoria len o low-endovom zariadení s menej výkonným procesorom, ktoré malo byť zamerané hlavne na nízku cenu. Ak by akvizícia nebola schválená, tak je možné, že nakoniec by sme sa od Nokie smartfónu s Androidom naozaj dočkali.

Zdroj: phonearena

Disqus Comments Loading...