Spotify: 2 milióny používateľov má nelegálny pirátsky účet bez reklám

Spoločnosť Spotify nedávno zverejnila varovanie práve pre používateľov, ktorý neprávom používajú platené funkcie aplikácie. Pirátsky účet mali vraj až 2 milióny používateľov. Upozornenie spočívalo v možnom odstránení účtu práve so služby Spotify. Údaj o počte používateľov zverejnila agentúra Reuters.

Náš tip
Spotify si posvietil na používateľov, ktorí využívali premium služby načierno

Spotify

Koncom roka 2017 oznámila spoločnosť Spotify celkový počet 157 miliónov aktívnych používateľov. Až 86 miliónov pritom používalo bezplatnú verziu aplikácie, ktorá obsahovala reklamy. Aktuálne zverejnené číslo ohľadom 2 miliónov pirátskych účtov znamená, že zhruba 2,3% používateľov bezplatnej verzie malo nelegálny účet, ktorý blokoval reklamy.

Pre Spotify sú hlavným zdrojom príjmov od používateľov reklamy (v prípade bezplatnej verzie) resp. predplatné (v prípade platenej verzie). Spoločnosť môže počítať so svojimi bezplatnými “zákazníkmi” v tom, že časom prejdú práve na platený model. Milióny nelegálnych účtov, ktoré používajú “premium” funkcie zadarmo tak rozhodne nie je dobrou správou pre akýsi “biznis model” Spotify.

Náš tip
Spotify pravdepodobne pripravuje vlastný inteligentný reproduktor

Používate službu Spotify? Využívate účet zadarmo s obsahom reklám alebo predplatné? Vaše otázky a postrehy nám môžete napísať do diskusie pod článkom.

Disqus Comments Loading...