Slováci si nechávajú valentínske nákupy na poslednú chvíľu, tvrdí výskum

pixabay.com

Blíži sa každoročný sviatok svätého Valentína a s ním spojená tradícia toho, ako sú ulice plné dokonale zaľúbených párikov, ktorým nič nechýba. Každý chce svoju polovičku nejako pri tejto príležitosti potešiť, ale často to necháva na poslednú chvíľu. Nejde len o hrubý odhad, ukázali to aj čísla výskumu Mastercard.

Všetko to rastie

Mastercard organizuje každý rok anonymnú štatistiku s názvom Love Index. Zaoberá sa využívaním kreditných kariet počas sviatku sv. Valentína a jej výsledky prinášajú z roka na rok stále zaujímavejšie závery. Hlavným činiteľom je nepochybne to, že to ľudia chcú riešiť rýchlo a pohodlne. Takže je pre nich stokrát lepšie kúpiť niečo online, než ísť nakupovať do obchodu. Aj to je dôvod, prečo počet online transakcií vzrástol za posledné tri roky o 46 percent.

Platby kartou každým dňom naberajú na popularite

Tradície zostávajú

Okrem pomerne zbesilých nákupov darčekov na poslednú chvíľu sú tu aj takí, ktorí sa spoliehajú na typické darčeky, ako šperky a kvety. Výdavky za šperky sa od roku 2016 zdvihli o 19%, zatiaľ čo výdavky za kvety sa za to isté obdobie zvýšili až o 131%. Podobne sú na tom aj platby za reštaurácie. Od roku 2016 narástli o 195%. Bezkontaktné platby zaznamenali za posledné tri roky obrovský nárast. Ich počet sa totiž zvýšil až o neuveriteľných 586%. Bezkontaktné transakcie sú na tom ešte lepšie, narástli o neskutočných 719 percent.

Aj vy radi nakupujete online a využívate mobilné bankovníctvo?

A ako riešite valentínske darčeky a nakupovanie vy? Tiež si to odkladáte na poslednú chvíľu? Napíšte nám o tom dole do diskusie pod článok a hlasujte v ankete Smart Banka 2018, kde môžete vyhať nový smartfón Samsung Galaxy S9 môžete vyhrať len za jediný hlas v ankete Smart Banka 2018! V tej hľadáme mobilné bankové aplikácie, ktoré sú podľa vás najlepšie. Stačí, keď budete hlasovať na tomto odkaze, alebo kliknete na tlačidlo v článku, odpoviete na otázky a správne uvediete vaše osobné údaje. Automaticky tak budete zaradení do súťaže o nový smartfón Samsung Galaxy S9, s ktorým môžete využívať NFC platby a všetky ďalšie funkcie, ktoré tento vynikajúci smartfón prináša!

Ďalšie články k téme:

Náš tip
MasterCard odhaľuje plány na rok 2019, zlepší platby vo viacerých sférach

Náš tip
Až osem z desiatich platieb na Slovensku je bezkontaktných
Disqus Comments Loading...