Prvý skladateľný smartfón od Samsungu má prísť koncom roka

Samsung by mohol svoje prvé zariadenie so skladateľným displejom predstaviť ešte koncom tohto roka. Myslí si to analytik zo spoločnosti HSBC. Ten svoje tvrdenia síce nezakladá na žiadnych vnútorných zdrojoch, ale vychádza z aktuálneho diania na trhu a plánov spoločnosti, ktoré na verejnosť unikli už pred niekoľkými rokmi. Juhokórejský výrobca podľa nich plánoval vypustiť prvý smartfón so skladateľným displejom do roku 2018. Neskôr sa objavili informácie o roku 2017 a dnes máme čo dočinenia ešte so skorším termínom.

Skoršie nasadenie nového typu zariadení by bolo ale pre spoločnosť logickým krokom. Na trhu s mobilnými a inteligentnými zariadeniami narastá konkurencia, ktorá ovplyvňuje aj predaje juhokórejského výrobcu. Aj preto musí prísť s niečim novým, čo mu dodá nový vietor do plachiet. Niečo, čím by opäť zaujal a predbehol svoju konkurenciu. Práve tým by sa od nej výrazne odlíšil, čo je presne to, čo potrebuje každý výrobca smartfónov. Tie sú dnes vo väčšine prípadov o tom istom. Prísť však so skladateľným smartfónom, ktorý by sa mohol rozložiť napríklad na tablet, by bolo niečo unikátne.

Samozrejme, v tejto chvíli je ťažké predpovedať, ako by v reáli takéto zariadenie vyzeralo. Aj keď Samsung nám ako takú predstavu ukázal už v koncepte, ktorý ukazuje vo videu. Či sa však podobného zariadenia naozaj dočkáme, a či to bude aj v tomto roku, to zatiaľ povedať nevieme.

Zdroj: phonearena

Disqus Comments Loading...