SHMÚ má nový web optimalizovaný pre mobilné zariadenia

To, že používatelia pristupujú na internet čoraz častejšie prostredníctvom svojich smartfónov, je už známa vec. Po dlhšom čase zareagoval aj Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý teraz prišiel s novým webom, ktorý je optimalizovaný pre mobilné zariadenia. Informoval o tom na svojom Facebooku.

TIP: Za najlepšie slovenské aplikácie môžete hlasovať v ankete 4ka Android Code 2020 a budete zaradení do žrebovania o nový Google Pixel 5, ktorý do súťaže venovala spoločnosť Google.

Nový web SHMÚ má zjednodušiť dostupnosť informácií

SHMÚ verí, že nový web prispeje k zvýšeniu komfortu pri vyhľadávaní informácií a zjednoduší dostupnosť informácií. Domovská stránka shmu.sk/m obsahuje tri základné bloky – počasie, voda a ovzdušie, v ktorých sa nachádzajú ďalšie podkategórie. Orientácia je v porovnaní s klasickým webovým rozhraním podstatne zjednodušená.

Chýbať samozrejme nesmú meteogramy, radary či výstrahy, ktoré patria medzi najobľúbenejšie. Dostanete sa k nim len jedným klikom. Samozrejme, aj tieto časti sú kompletne optimalizované pre mobilné zariadenia, čo sme si a vyskúšali.

Všetky informácie pod palcom

Keď už ste napríklad v podkategórii “Radary” a chcete si pozrieť meteogramy, nemusíte sa vrátiť späť na domovskú obrazovku. V ľavom hornom rohu stačí rozkliknúť ponuku, ktorá prehľadne zobrazí všetky kategórie s podkategóriami. Pohyb po mapách je príjemne plynulý a plynulé je aj zoomovanie. Celkovo hodnotíme novú stránku ako veľmi podarenú. Presne takto by mohla vyzerať aj samostatná aplikácia.

Mobilnú verziu stránky SHMÚ nájdete na adrese www.shmu.sk/m.

Náš tip
Najlepšie Android aplikácie na počasie | Tipy redakcie
Náš tip
Najlepšie Android aplikácie na počasie | Tipy čitateľov
Disqus Comments Loading...