VIDEO | Sharp Aquos Zeta SH-03G: Minimálny rámik, špičkový výkon a extrémne spomalené video

Spoločnosť Sharp predstavila vlani zaujímavé zariadenie Sharp Aquos Crystal, ktoré zaujalo verejnosť extrémne tenkými okrajmi z troch strán displeja. Odhliadnuc od tejto anomálie šlo o priemerné zariadenie, ktorého úlohou bolo skôr dokázať, čo dnešné technológie umožnia. Svoj druhý pokus už využila spoločnosť naplno a teraz predstavila novinku s označením Sharp Aquos Zeta SH-03G. Za komplikovaným označením sa skrýva veľmi zaujímavé zariadenie, ktorého minimálny rámik okolo displeja možno ani nie je najzaujímavejšou časťou zariadenia.

Vďaka tenkému rámiku je aj napriek displeju s uhlopriečkou 5,5″ zariadenie nižšie, ako napríklad Samsung Galaxy S6, ktorý ma menší displej. Rozlíšenie displeja je 1920 x 1080 pixelov a panel ponúka technológiu IGZO, ktorá sa postará o to, že pri zobrazovaní statického obsahu sa znižuje snímková frekvencia, čím sa šetrí batéria. Tá má kapacitu 3000 mAh, takže výdrž na jedno nabitie by nemala byť žiadnym problémom.

Okrem toho ale ponúka zariadenie množstvo špičkového hardvéru. Procesor Snapdragon 810 je doplnený o 3 GB pamäte RAM a 32 GB vnútornej pamäte. Zaujímavý je ale aj použitý fotoaparát. Ten ponúka clonu f/1.9, rozlíšenie 13 MP, vstavanú optickú stabilizáciu obrazu a možnosť natočiť extrémne spomalené video. Pri rozlíšení 480p umožní nahrávanie videa s frekvenciou 210 fps, ktoré môže byť interpolované až na 2100 fps, čo znamená 70-násobne väčšiu frekvenciu snímok, ako pri klasickom 30 fps videu.

Medzi ďalšie prednosti zariadenia patrí vstavaný systém DTS Dolby Sound, skener odtlačkov prstov, odolnosť voči vode a zaujímavé farebné LED diódy, ktoré svietia pri počúvaní hudby, ale môžete si aj vybrať vlastné farebné kombinácie pre jednotlivé druhy upozornení. Predinštalovaným systémom je Android 5.0 Lollipop s minimálnymi úpravami, takže pôjde o naozaj zaujímavé zariadenie. Uvidíme, či sa Sharp rozhodne predávať ho aj v iných častiach sveta, alebo iba v Japonsku, pričom zatiaľ nemáme k dispozícii informácie o cene ani ďalšej dostupnosti.

Zdroj: DoCoMo via PhoneArena, GSMdome

Disqus Comments Loading...