Samsung pracuje na skladacom smartfóne podobnom Motorole RAZR

O skladacích smartfónoch sa toho už vo svete popísalo dosť. Napriek tomu sa s výnimkou Royole FlexPai žiadny z nich nedostal do predaja. Napríklad taký Galaxy Fold od Samsungu si prešiel ťažkým obdobím, avšak už je pripravený budúci mesiac prísť do predaja. A práve juhokórejský Samsung sa chystá vyrobiť ďalší skladací model. Tentokrát by malo ísť o konkurenta pre znovuzrodenú legendu Motorola RAZR, čo potvrdzujú aj obrázky patentov.

Možno príde už budúci rok

Otázka skladacích smartfónov je aj dnes stále otvorená. Hlavným problémom je to, že každý výrobca by svoj model chcel ohýbať po svojom. Videli sme tak už typy, ktoré sa zatvárajú do seba (Samsung Galaxy Fold) alebo skladajú na polovicu (Royole Flexpai, Huawei Mate X).

Otázka spôsobu ohýbania je stále otvorená a výrobcovia hľadajú optimálne riešenie

Otázny je aj pomer strán. Je ťažké vytvoriť taký displej, ktorý by mal praktický pomer strán v zloženom aj rozloženom stave. Samsung to v prípade Galaxy Fold vyriešil druhým displejom. Aj to ale má svoje muchy. Zdá sa však, že nový skladací Samsung, ktorý by mohol prísť už budúci rok, našiel univerzálne riešenie. O pripravovanom smartfóne informoval web PhoneArena.

Netradičné ohýbanie a “ideálny” displej

Ako sme už načrtli vyššie, je obtiažne vytvoriť displej, ktorý by vyhovoval používateľovi ako zavretý tak otvorený. Pôvodne sa výrobcovia hnali za tým, aby sa “z mobilu stal po rozložení tablet”. Nový patent ale spolu s konceptom Motorola RAZR ukazuje to, že sa “z mobilu po zložení stane menší mobil”.

Na patentových obrázkoch možno badať, že smartfón sa dá ohýbať na viacerých miestach

Displej sa totiž podľa obrázkov vyššie dá ohýbať hneď v niekoľkých bodoch. V rozloženom stave má uhlopriečku 6,7 palca, čo sa dá porovnať s modelom Galaxy S10 5G. Keď ho ale zložíte, máte kompaktný mobil rozdelený na dva displeje. Tie okrem iného umožňujú fotiť selfies hlavným fotoaparátom.

Je dosť možné, že takéto riešenie by mohlo zožať úspech. Kľúčom k nemu je, samozrejme, aj cena. No a podľa viacerých názorov by bolo takéto riešenie menej nákladné než Galaxy Fold, čo by mohlo urobiť túto “vyklápačku” oveľa lacnejšou. Uvidíme, či sa tento konkurencieschopný model dostane na predajné pulty.

Náš tip
Samsung Galaxy Fold 2: Nástupca skladacieho smartfónu so zahnutým displejom
Disqus Comments Loading...