Samsung a Qualcomm už teraz spoločne pracujú na novom procesore pre Galaxy S9

Ak vás stále zaujímajú informácie o Galaxy S8, tak ste mierne pozadu. Zatiaľ čo na Slovensku sme aj takmer po mesiaci ohúrení z novej vlajkovej lodi Samsungu, v Južnej Kórei už začali novinári riešiť Galaxy S9, ktorý by mal byť vlajkovou loďou pre prvý polrok 2018.

Napriek tomu, že do predstavenia nástupcu Galaxy S8 máme ešte rok času, kórejská stránka The Investor dnes informovala o spolupráci medzi Samsungom a Qualcomm. Tieto spoločnosti spojili sily, aby vytvorili nový procesor, ktorý bude poháňať Galaxy S9. Budúcoročný kráľ benchmarkov by sa mal nazývať Snapdragon 845.

Tvrdí sa, že Snapdragon 845 bude vyrábať buď Samsung alebo TSMC, keďže obidvaja pracujú na 7-nanometrovom výrobnom procese, ktorý bude pripravený v roku 2018. Tohtoročný topmodel Snapdragon 835 je vyrábaný Samsungom, ktorý má vďaka špeciálnej dohode ako prvý nárok na dodávky. Aj to je jeden z dôvodov, prečo nový LG G6 nebol osadený najnovším SoC. Podobnú dohodu teda môžeme očakávať aj budúci rok, ak TSMC nenaplní požiadavky Qualcommu.

Momentálne nie je jasné, aké vylepšenia nový SoC ponúkne. Určite bude ale rýchlejší, energeticky menej náročnejší a bude podporovať nové celulárne siete, ktoré naši operátori ešte dlho nebudú.

Zdroj: AndroidCentral

Disqus Comments Loading...