Samsung predstavil LPDDR4 RAM modul s kapacitou 8GB

Samsung opäť posúva hranice smartfónových pamätí a po minuloročnom uvedení prvého 6GB modulu predstavuje ďalší míľnik. Do smartfónov, tabletov a ultrabookov totižto zamieri úplne nová DRAM pamäť LPDDR4 s kapacitou až 8GB. Tá je vyrobená pomocou nového 10nm výrobného procesu zo štyroch 2GB LPDDR4 čipov, ktoré spolu tvoria jeden 8GB celok.

Pamäť pracuje s rýchlosťou až 4266Mbps a vďaka 64 bitovej zbernici disponuje priepustnosťou na úrovni až 34GB/s. Vďaka novému spôsobu výroby sa však efektivita zvýšila a 8GB RAM pamäť tak nespotrebuje viac energie ako staršie pamäte s polovičnou veľkosťou, ktoré boli vyrobené 20nm procesom.

“Príchod novej výkonnej 8GB DRAM pamäte umožní vyrábať ešte lepšie a výkonnejšie generácie vlajkových mobilných zariadení po celom svete. Aj naďalej budeme poskytovať pokročilé riešenia pamätí, ktoré ponúkajú špičkové parametre a benefity tak, aby vyhovovali stále narastajúcim požiadavkám na potreby zariadení, ktoré majú duálne kamery, natáčajú 4K video a podporujú funkcie VR.” 

 

O tom, kedy uvidíme prvé zariadenia s 8GB RAM pamäťami od Samsungu zatiaľ nepadla zmienka, no vzhľadom na blížiaci sa termín uvedenia Samsungu Galaxy S8 nie je vylúčené, že práve S8 bude takto veľkou RAM pamäťou už disponovať.

Zdroj: pocketnow

Disqus Comments Loading...