Samsung Galaxy S6 Mini sa možno objavil v benchmarkoch

Spoločnosť Samsung má už najväčšie predstavenia tohto roka za sebou. Vlajkové lode Samsung Galaxy S6 a S6 Edge si získali obrovské množstvo záujmu, s čím sú predstavitelia kórejskej spoločnosti určite spokojní. Ako obyčajne, po predstavení najväčšieho trháku by na rad mali prísť dostupnejšie zariadenia z nového radu, vďaka ktorým si nové funkcie budú môcť vyskúšať aj užívatelia, ktorí nechcú za telefón zaplatiť celou mesačnou výplatou. Vlani v júli Samsung predstavil zmenšenú verziu vlajkovej lode Samsung Galaxy S5 Mini a je pravdepodobné, že tento rok bude v tomto trende pokračovať.

Náš tip
Samsung Galaxy S5 Mini dostane Android 5.0.1 Lollipop

V benchmarkovej aplikácii GFXBench sa objavilo nové zariadenie od Samsungu s označením SM-G9198. Novinka ponúka procesor Snapdragon 808, 2 GB pamäte RAM, 16 GB vnútornej pamäte, 16 MP hlavný fotoaparát a 5 MP prednú kameru. 4,6-palcový displej ponúkne neštandardné rozlíšenie 1280 x 768 a pomer strán 16:10 a hoci takto veľké zariadenie by mohlo v skutočnosti byť novým modelom S6 Mini, nie je to vôbec isté. V histórii boli zmenšené verzie vlajkových lodí spoločnosti Samsung spravidla menej výkonné, pričom táto zostava by sa z tohto vzorca vymykala.

O modeli S6 Mini sme toho doteraz naozaj veľa nepočuli a je celkom možné, že Samsung nebude pokračovať v tejto línii smartfónov. Zariadenie opísané vyššie by teoreticky mohlo byť novinkou, ktorá by mohla konkurovať aj takým smartfónom, ako Sony Xperia Z3 Compact, keďže kombinuje menšie rozmery a naozaj výkonný hardvér. Uvidíme, aký smartfón sa za týmito špecifikáciami v skutočnosti skrýva, no zatiaľ môžeme iba dúfať a hádať.

Zdroj: GFXBench via pocketnow

Disqus Comments Loading...