Odolný Samsung Galaxy S4 Active predstavený

Po niekoľkých týždňoch rôznych špekulácií, spoločnosť Samsung predstavila očakávanú odolnú verziu vlajkovej lode Samsung Galaxy S4 Active ,ktorá je schopná prežiť pod vodou, rovnako ako aj v prašnom prostredí. Novinka ponúka približne rovnakú hardvérovú výbavu ako Galaxy S4, vrátane výkonného štvorjadrového procesora Qualcomm Snapdragon 600 taktovaného na frekvenciu 1,9 GHz a 2 GB operačnej pamäte RAM. Pôvodné informácie o slabšej hardvérovej výbave boli tak vyvrátené.

Samsung GALAXY S4 Active je vybavený certifikovanou ochranou proti prachu a vode (IP67), takže ho môžu používatelia nosiť do tých najnáročnejších podmienok. Hermeticky uzavreté púzdro bráni vniknutiu častíc prachu a chráni prístroj pred škodami spôsobenými vodou, a to až do hĺbky jedného metra po dobu 30 minút. Novinka ponúka displej o veľkosti 5-palcov a Full HD rozlíšenie, no spoločnosť sa rozhodla namiesto AMOLED použiť TFT panel. Inou odlišnosťou je slabší zadný fotoaparát, ktorý namiesto 13 Mpx ponúka nižšie rozlíšenie 8-megapixelov. Ten však stále ponúka natáčanie videa vo FullHD a nový režim “Aqua” sa stará o zvýšenie kvality a ostrosti fotografií a videozáznamov vytvorených pod vodou. Smartfón je vybavený aj prednou 2 Mpx kamerou a vodotesným konektorom audio jack. Vnútorná pamäť zariadenia zostala nezmenená a ponúka kapacitu 16 GB (pre používateľa je dostupných 11,25 GB) s možnosťou rozšírenia prostredníctvom micro SD slotu. Batéria má taktiež rovnakú kapacitu 2600 mAh, váha je 151g a rozmery zariadenia sú 139,7 x 71,3 x 9,1 mm.

Po stránke konektivity, Samsung Galaxy S4 Active ponúka podporu pre LTE, HSPA+, Bluetooth 4.0, WiFi Direct, WiFi v štandardoch a/b/g/n/ac, ďalej NFC a nájdeme tu aj IR vysielač na ovládanie TV. Smartfón je vybavený aj slušnou nádielkou senzorov, ktoré zahŕňajú akcelerometer, digitálny kompas, gyroskop, barometer, proximity a senzor gest.

Na Slovensku by mal byť Samsung GALAXY S4 Active v predaji v druhej polovici augusta. Smartfón bude dostupný v troch farbách a to sivá, modrá a oranžová. Viac informácií sa dozvieme počas tlačovej konferencie 20. júna.

Zdroj: androidcommunity

Disqus Comments Loading...