Samsung Galaxy S23 Ultra a S Pen. Čo všetko dokáže?

Samsung Galaxy S23 Ultra

Dotykové pero S Pen je jedným z veľkých lákadiel nového Galaxy S23 Ultra. Nástroj, ktorý bol v minulosti výsadou série Galaxy Note a pre ktorý tieto smartfóny používatelia milovali, sa presunul do triedy vlajkových lodí.

Pero integrované priamo do smartfónu

Spočiatku bol len ako voliteľné príslušenstvo (Galaxy S21 Ultra), neskôr ho výrobca integroval priamo do tela zariadenia. Presne tak, ako boli používatelia zvyknutí z Galaxy Note telefónov. S Pen je skvelým pomocníkom pri akejkoľvek činnosti. Využite nájde buď ako klasické dotykové pero, ale k dispozícii je toho oveľa viac.

Samsung Galaxy S23 Ultra | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Pero obsahuje Bluetooth funkcionalitu, takže má v sebe zabudovanú aj malú batériu, aby to všetko mohlo pekne fungovať. Nabíja sa samozrejme priamo v smartfóne, takže je neustále k dispozícii. Vďaka tomuto môžete S Pen používať napríklad pri fotografovaní, pretože stlačením tlačidla, ktoré sa na ňom nachádza, jednoducho vytvoríte snímku.

Samsung Galaxy S23 Ultra môžete kúpiť v e-shope Alza.sk. Všetky novinky od Samsungu sú tu dostupné aj na splátky bez navýšena.

K dispozícii sú aj ďalšie zaujímavé gestá, a nielen vo fotoaparáte. Napríklad v galérii je možné prehliadať obrázky ako mávnutím čarovného prútika. V ponuke je aj rozpoznávanie písaného textu, takže svoje správy môžete písať aj takýmto spôsobom.

Rýchle a pohodlné písanie poznámok

Po vytiahnutí pera zo zariadenia bez toho, aby používateľ smartfón odomkol, môže automaticky písať na displej a vytvárať poznámku. Po zasunutí pera na svoje miesto sa poznámka automaticky uloží. Toto je jedna z najlepších vlastností S Pen. Takto je vždy poruke a neunikne vám už žiadna dôležitá informácia, ktorú je potrené poznačiť si.

Samsung Galaxy S23 Ultra | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Vďaka latencii (oneskoreniu), ktorá je na úrovni len 2,8 ms, máte pocit, akoby ste používali klasické pero, nie digitálne. Všetko je rýchle, presné a okamžité. Svoju úlohu tu zohráva aj umelá inteligencia, ktorá sa snaží dopredu predpovedať, čo s perom urobíte. A funguje to výborne.

S Pen len tak ľahko nestratíte

Samsung myslel aj na to, že pero je možné veľmi ľahko stratiť. Ak smartfón odblokujete a S Pen sa v ňom nenachádza, dostanete upozornenie, aby ste naň nezabudli. Drobnosť, ktorá môže predísť prípadnej strate.

Máte aj vy Samsung Galaxy S23 Ultra? Aká je najlepšia funkcia pera S Pen, ktorú používate vy? Dajte nám o nej vedieť v komentároch pod týmto článkom.

Disqus Comments Loading...