Samsung Galaxy S IV príde na trh s 5″ FullHD displejom, 13 Mpix fotoaparátom a novým 28 nm Exynos procesorom [DOHADY]

Aj keď spoločnosť Samsung absolútne odmieta príchod novinky do rady Galaxy S, celý svet vie, že pracuje na svojej novej vlajkovej lodi. Všetci dúfame, že sa bude volať Samsung Galaxy S IV a podľa viacerých zahraničných zdrojov by sme sa tohto smartfónu mohli dočkať už začiatkom budúceho roka na CES 2013. Reálnejšie je však predstavenie až na Mobile World Congress-e, ktorý sa bude budúci rok konať 25. – 28. februára v španielskej Barcelone. Nič však nie je potvrdené a dátum príchodu tejto novinky môžeme len túžobne hádať.

Niektoré dizajnové návrhy počítajú aj s prítomnosťou 3D fotoaparátu s 2 šošovkami. 

Neoficiálne vyjadrenie od jedného z partnerov spoločnosti Samsung, ktoré sa objavilo v kórejskom denníku Korea Times, hovorí o tom, že Samsung chce dodržať stratégiu “jedného roku”, ktorá hovorí o tom, že Samsung každoročne predstaví novú vlajkovú loď. Tou by pre rok 2013 mal byť práve Galaxy S IV, ktorý by sa podľa toho istého zdroja mohol dostať na svetlo sveta na jednej z už spomínaných udalostí. Zdroj hovorí aj o tom, že toto zariadenie bude obsahovať niekoľko prevratných zmien, no pritom si zachová dizajn typický pre zariadenia rady Galaxy S – obdĺžnik s oblými rohmi.

 

Čo je však oveľa zaujímavejšie, je predpokladaná hardvérová výbava tohto smartfónu. Tá hovorí o použití nového typu 4-jadrového ARM Cortex-A15 procesoru, ktorý by mal byť vyrobený 28 nm technológiou a svet by ho mal poznať ako Exynos Adonis. Procesor by mal byť vďaka 28 nm technológii aj energeticky úspornejší. Zaujímavým v tomto zariadení by mal byť jednoznačne aj fotoaparát, ktorý by mal obsahovať nový typ šošovky s 13 Mpix rozlíšením. Známa veta hovorí o tom, že rozlíšenie ≠ kvalita, čo si k srdcu zobral aj Samsung a vraj zapracoval aj na výslednej kvalite snímok. Tie by sa po odfotení mali zobrazovať na novom displeji s uhlopriečkou 5″ a FullHD rozlíšením 1920 x 1080 pixelov (441 ppi). Vyrobený bude zrejme AMOLED technológiou, o čom svedčí aj správa, že Samsung konečne prišiel na to, ako tieto displeje vyrábať aj s tak veľkou uhlopriečkou. Po predstavení by mal byť Galaxy S IV konkurenciou pre zariadenia ako HTC Deluxe, či novú vlajkovú loď spoločnosti Sony, ktorá vzíde z dvojice očakávaných modelov Xperia Yuga a Odin.

   

My sa na nový Samsung Galaxy S IV určite tešíme a jeho príchod budeme horlivo očakávať a v správnom momente určite aj monitorovať. Čo si o novej vlajkovej lodi spoločnosti Samsung myslíte vy? Prekvapí Samsung všetkých hneď po Vianociach alebo si budeme musieť počkať až na koniec februára?!

Zdroj: Phandroid, LazyTechGuys

Disqus Comments Loading...