Samsung Galaxy Note 6 bude odolný voči vode, možno ponúkne skener dúhovky

Pre mobilnú divíziu spoločnosti Samsung sú v priebehu roku dva dôležité dátumy – deň predstavenia novej vlajkovej lode z radu Samsung Galaxy S a predstavenie tabletofónu z radu Note. Tabletofóny Note síce v predajoch zväčša zaostávajú za klasickými vlajkovými loďami, no často ponúkajú veľmi zaujímavé technológie, ktoré sú niekedy aj revolučnejšie ako v prípade klasickej vlajkovej lode. Tento rok by to ale malo byť minimálne v jednom prípade naopak a pripravovaný Samsung Galaxy Note 6 by mal ponúknuť funkciu, ktorou disponujú súčasné vlajkové lode od kórejského výrobcu.

Tou funkciou je odolnosť voči vode a prachu vďaka certifikátu IP68. To znamená, že pôjde o vôbec prvý tabletofón z radu Note, ktorý ponúkne takúto odolnosť. Informoval o tom portál SamMobile, ktorý má túto informáciu zo spoľahlivé zdroja a hoci dodáva, že do predstavenia zariadenia sa ešte môže niečo zmeniť, je takmer isté, že nový Note 6 bude skutočne odolný voči vode a prachu.

Náš tip
Samsung Galaxy Note 6 s Androidom N má prísť už v júli

Okrem toho sa objavili aj špecifikácie o tom, že novinka by mohla ponúknuť skener dúhovky oka. Naznačuje to fakt, že Samsung importoval do Indie súčiastky s názvom “iris cam”, ktoré sú primárne určené na výskumné aktivity. Tentokrát je ale súčiastka označená priamo štítkom Samsung Mobile, a tak je veľmi pravdepodobné, že výrobca sa chystá použiť skener dúhovky v niektorom zo svojich ďalších modelov. Vzhľadom na to, že tým najbližšie predstaveným top modelom bude práve Galaxy Note 6, je možné, že zaujímavú funkciu uvidíme už tu.

Kedy ale bude novinka predstavená zatiaľ nie je zrejmé. Niektorí odborníci si myslia, že to bude už v júli, iní odhadujú, že to bude neskôr v lete alebo až na jeseň tak, ako po minulé roky. Bez ohľadu na to ale môžeme očakávať ďalší skvelý telefón, ktorý by podľa niektorých zdrojov mal ponúknuť 5,8″ displej a až 6 GB RAM. Čo je ale veľmi dôležité, táto generácia tabletofónu by nemala obísť ani Európu, a tak sa zrejme znovu môžeme tešiť na výkonný Samsung smartfón so stylusom.

Zdroj: SamMobile, GalaxyClub

Disqus Comments Loading...