Samsung Galaxy A8 Star: veľký 6,3-palcový Super AMOLED displej, duálny fotoaparát a 6 GB RAM

Aj keď je juhokórejská spoločnosť Samsung jedničkou na svetovom trhu v predajnosti smartfónov, tak vo viac než miliardovej Indii bola odsunutá na druhé miesto čínskym výrobcom Xiaomi. Možno aj z tohto dôvodu uvádza primárne pre tento trh model Samsung Galaxy A8 Star. Nejedná sa ale o žiadnu novinku, ale len o premenovaný model Samsung Galaxy A9 Star pred časom predstavený pre čínsky trh. Dostane sa aj na ďalšie trhy?

Galaxy A8 Star ponúkne 6,3 palcový Super AMOLED displej s rozlíšením 2220 x 1080 pixelov s pomerom strán 18:9. Zaberá 80 % prednej strany, nemá zahnuté boky a nenájdete na ňom ani trendový výrez v displeji. O výkon sa stará procesor strednej triedy Qualcomm Snapdragon 660 a 6 GB RAM podporených 64 GB vnútornou pamäťou so slotom na microSD karty.

Duálny fotoaparát tvorí 16 a 24 MPix snímač so svetelnosťou f/1.7. Predná 24 MPix “selfie” kamera má svetelnosť f/2.0. Batéria s kapacitou 3700 mAh bude dostupná s 15W USB-C nabíjačkou. Nechýba snímač odtlačkov na zadnej strane, odomykanie pomocou rozpoznávania tváre, 3,5 mm jack a NFC čip. Predinštalovaným systémom je starší Android 8.0 Oreo s nadstavbou Samsung Experience 9.0. Telefón sa začal tento týždeň predávať na indickom Amazone za cenu v prepočte 500 dolárov. Dostupnosť na ďalších trhoch vrátane Európy zatiaľ nie je známa.

Ďalšie články k téme:

Náš tip
Galaxy J2 Core je prvým Samsungom s Android Go
Disqus Comments Loading...