Samsung Galaxy A8 je najtenší telefón výrobcu

Po množstve uniknutých informácií a špekulácií je Samsung Galaxy A8 konečne predstavený. Hoci nejde o skutočnú vlajkovú loď spoločnosti, stále je to veľmi zaujímavé zariadenie, ktoré má rozhodne, čo ponúknuť. Oživenie radu A prináša so sebou vyšší výkon, lepší displej a fotoaparát a najmä extrémne tenké telo.

Smartfón ponúka 5,7-palcový Full HD Super AMOLED displej. Hoci ide o tabletofón, hmotnosť zariadenia je iba 151 gramov a hrúbka je iba 5,9 mm, vďaka čomu ide o najtenší smartfón v doterajšej histórii juhokórejskej spoločnosti. Smartfón je poháňaný schopným procesorom Snapdragon 615, ktorému sekundujú 2 GB RAM. Vnútorná pamäť je 32 alebo 64 GB, pričom rozšíriť ju môžete pomocou microSD kariet.

Telefón podporuje pripojenie dvoch SIM kariet, no jeden slot na SIM karty slúži aj ako slot na microSD karty. To znamená, že nemôžete súčasne používať dve SIM karty a zároveň mať aktívnu microSD kartu. Telefón ale ponúka pripojenie k LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.1, GPS a aj NFC. Hlavný fotoaparát má rozlíšenie 16 MP, no nejde o ten snímač, ktorý nájdeme vo vlajkových lodiach S6 a S6 Edge. V tomto prípade sú pixely o čosi menšie, no clona f/1.9 sa postará o dostatočne svetlé fotografie aj v zlých svetelných podmienkach.

Na Galaxy A8 zaujme aj skener odtlačkov prstov či batéria s kapacitou 3050 mAh, čo je na takto tenké zariadenie skutočne pozoruhodná kapacita. Smartfón by sa mal predávať vo farbách biela, čierna a zlatá, no zatiaľ nemáme k dispozícii žiadne informácie o cene ani dostupnosti tohto zaujímavého modelu.

Zdroj: Samsung via GSMarena

Disqus Comments Loading...