VIDEO | Samsung Galaxy A3 príde aj na Slovensko. Vyskúšali sme si ho

Samsung Galaxy A3 sa bude predávať aj na Slovensku, a to už niekedy začiatkom budúceho roka. My sme si ho však mohli vyskúšať už dnes. Novinka juhokórejského výrobcu chce svojím spracovaním a vzhľadom zaujať najmä mladú generáciu, ktorá bude zároveň aj cieľovou skupinou tohto smartfónu. Podobne ako niektoré nové high-endy spoločnosti, aj Galaxy A3 má rám vyrobený z kovu a príde v niekoľkých farebných prevedeniach vrátane bielej, zlatej, čiernej, modrej a striebornej farby. Navyše sa môže pochváliť tenkým telom, ktorého hrúbka sa dostala pod hranicu 7 mm.

Galaxy A3 disponuje štvorjadrovým procesorom s taktom 1,2 GHz, 1 GB RAM a 8 GB rozšíriteľnou vnútornou pamäťou. Displej sa zmenšil na 4,5″ s rozlíšením qHD, no stále je typu Super AMOLED. Fotoaparát má menšie rozlíšenie 8 Mpix, predná kamera ostáva 5 Mpix. Podobne ako väčší súrodenec Galaxy A5, aj Galaxy A3 podporuje LTE a funguje s operačným systémom Android 4.4 a nadstavbou TouchWiz. Batéria sa vzhľadom na menšie telo zmenšila na 1900 mAh. Zaujímavosťou tohto modelu je tiež podpora Dual SIM. Na rozdiel od iných však používa kombinovaný slot pre pamäťovú a SIM kartu zároveň. Pri používaní sa tak musíte rozhodnúť, či budete tento slot používať pre rozšírenie vnútornej pamäte alebo pre SIM mobilného operátora.

Celkovo pôsobí Samsung Galaxy A3 ako podarené zariadenie, a to na prvý pohľad aj dotyk. Zatiaľ sme však nemali tú česť s finálnou vzorkou, a tak vám naše skúsenosti z používania zariadenia prinesieme až s recenziou. A3 by sa mal začať predávať niekedy začiatkom januára, cenu však Samsung zatiaľ neprezradil. Tipujeme však, že nebude chcieť súperiť s tými najlacnejšími smartfónmi, ktoré u nás môžete kúpiť, a jeho cena sa tak pravdepodobne vyšplhá nad hranicu 200 a viac eur. Neskôr ho doplní aj lepšie vybavený model Samsung Galaxy A5.

Disqus Comments Loading...