Samsung na domácej pôde prehral súdny spor s Apple

Samsung neuspel v súdnom spore s Apple, v ktorom sa v jeho domovskej krajine snažil pozastaviť predaj starších iPhonov a iPadu 2. Dôvodom na jeho zatavenie malo byť porušovanie troch patentov vo vlastníctve juhokórejskej spoločnosti.

Súdne spory sa medzi obidvoma spoločnosťami ťahajú už od roku 2011, kedy Apple po prvýkrát zažaloval Samsung za kopírovanie dizajnu iPhonu a tabletu iPad. Odvtedy sa objavilo desiatky žalôb na obidvoch stranách, to najznámejšie pochádza z minulého roka. Dnešné rozhodnutie súdu je však výnimočné tým, že sa odohralo na domácej pôde výrobcu. Ani to mu však nepomohlo k tomu, aby rozhodnutie padlo v jeho prospech. Požiadavke Samsungu, na zaplatenie odškodného vo výške 100 mil. juhokórejských wonov (KRW), za porušovanie patentu metódy zobrazovania krátkych správ, tak sudca nevyhovel.

Samsung vyhodnocuje správu súdu a ešte sa rozhodne, či sa proti rozhodnutiu odvolá. Pre médiá vydala spoločnosť nasledovné prehlásenie: “Ako Apple pokračuje v porušovaní našich patentovaných mobilných technológií, podnikneme potrebné kroky k ochrane nášho duševného vlastníctva.”

Zdroj: reuters

Disqus Comments Loading...