RECENZIA Motorola moto g7 power: Kráľ výdrže a zároveň výborný telefón

Smartfóny sa za posledné roky výrazne zlepšili. Sú krajšie, rýchlejšie, majú lepšie displeje a fotoaparáty. Jednou z oblastí, ktoré sa menia iba slimačími krokmi, je výdrž batérie. Dnes už vo všeobecnosti platí, že nové smartfóny vydržia na jedno nabitie celý deň väčšine používateľov. Cez túto hranicu sa dostáva iba hŕstka zariadení, resp. iba tí používatelia, ktorí sa pri používaní telefónu krotia. Sú tu ale zariadenia, ktoré sľubujú nevídané veci – výdrž po dobu dvoch, troch či viacerých dní bez obmedzovania sa. Takým telefónom je aj Motorola moto g7 power. Svoje sľuby nielenže plní, ale ponúka oveľa viac, ako by ste za cenu 209 EUR čakali.

Balenie: Zlatý štandard

Ak ste v posledných rokoch videli akékoľvek balenie smartfónu Motorola, to od moto g7 power vás neprekvapí zvonku ani zvnútra. Kompaktná zelená krabička vo vnútri ponúka samotné zariadenie, jednoduchý, no praktický priehľadný kryt, nástroj na výber SIM karty a USB kábel s nabíjačkou. Tu sa však trošku pozastavíme – aj v tejto skutočne dostupnej kategórii poteší fakt, že ide o rýchlonabíjačku s výstupom 15W a kábel, ktorý má USB-C koncovku. Presne taký konektor nájdeme aj v telefóne, čo je v tejto cenovej kategórii stále veľké plus.

Konštrukcia a dizajn: Nenápadnosť je výhodou

Motorola moto g7 power nie je ani zďaleka prvým telefónom, ktorý sľubuje rekordnú výdrž na jedno nabitie. Nejde ani o prvé zariadenie na trhu s batériou s kapacitou 5000 mAh alebo väčšou. Napriek tomu však ide o jedno zo skutočne mála zariadení, ktoré majú takúto obrovskú batériu a na prvý pohľad si to nevšimnete a ani nepocítite.

Rozmery 159,4 x 76 x 9,3 mm neurazia, aj keď hrúbka telefónu je na dnešné pomery nadpriemerná. Lepšiemu pocitu v ruke napomáhajú zahnuté hrany zadného krytu, no aj napriek tomu v ruke pocítite, že ide o hrubšie zariadenie. Obrovským prekvapením je však hmotnosť – tá je na úrovni iba 193 gramov. Pre porovnanie, Huawei Mate 20 Pro má iba o 0,2″ väčší displej a batériu s kapacitou 4200 mAh, no hmotnosť iba o 4 gramy nižšiu. Na druhej strane, ASUS ZenFone Max Pro (M2) má rovnako veľkú batériu aj podobne veľký displej, no váži iba 175 gramov.

Čo sa ale snažíme povedať je, že telefón nie je extrémne ťažký a ak ste zvyknutí na väčšie zariadenia, okrem trošku hrubšieho tela na zariadení nič nezvyčajné nespozorujete. Z moderných konvencií sa nevymykajú ani ďalšie prvky – výrez v strede obrazovky, úzky rámik okolo displeja či v tomto prípade plastové telo. To ale pôsobí luxusnejším dojmom, je lesklé a pri používaní sme z neho mali dobrý pocit. Výrez pritom uchováva okrem selfie kamery aj jediný reproduktor, ktorý slúži aj na telefonáty a aj na multimédiá.

Po bokoch nájdeme štandardné ovládacie prvky. Dvojtlačidlo pre ovládanie hlasitosti napravo je doplnené o napájacie tlačidlo, ktoré je umiestnené akurát vysoko a má špeciálne vrúbkovanie, vďaka ktorému ho rozpoznáte aj potme.

V hornej stene nájdete aj 3,5mm jack pre slúchadlá a štrbinku mikrofónu. Naľavo sa nachádza zásuvka na dve SIM karty so samostatným slotom na microSD kartu, čo je stále veľkou devízou smartfónov Motorola.

Dole nájdeme spomínaný USB-C konektor, ktorý je súčasťou všetkých modelov série moto g7. Hoci ide iba o drobnosť sme veľmi radi, že aj takýmto spôsobom výrobcovia zviditeľňujú tento nový, univerzálnejší štandard nabíjania a pripájania zariadení.

Zadná strana tiež nie je ničím výnimočná. Lesklé plastové prevedenie je narušené iba ikonickým výbežkom v hornej časti, ktorý ukrýva jedinú šošovku kamery a diódu LED blesku. Nižšie sa nachádza aj skener odtlačkov s logom výrobcu.

Celkovo musíme konštrukciu hodnotiť pozitívne. Iste, nejde o zariadenie, ktoré by malo ohúriť svojím dizajnom, no je veľmi účelné a praktické. Hmotnosť je ideálna, veľkosť zariadenia tiež. Poteší napríklad aj fakt, že displej je chránený odolným sklom Gorilla Glass 3. To v tejto cenovej kategórii nie je vôbec štandard a spolu s drobnosťami, akou je napríklad USB-C konektor, toho už aj po stránke spracovania ponúka Motorola moto g7 power viac, ako by ste si možno mohli myslieť.

Skener odtlačkov a biometria: Stačí, že je

Ako sme spomínali vyššie, Motorola moto g7 power je vybavená aj skenerom odtlačkov prstov na zadnej strane. Ten je umiestnený úplne ideálne, je aj dostatočne veľký a funguje veľmi dobre. Rýchlosťou odblokovania sa síce nemôže porovnávať s tými, ktoré nájdeme vo vlajkových lodiach (nemyslíme pritom tie umiestnené v displeji), no presnosťou patrí k tým lepším.

Počas používania sme s ním nemali žiadne problémy a fungoval absolútne spoľahlivo. Hoci v smartfóne moto g7 power skener neslúži na nič iné iba na jeho odblokovanie, aj tak sme radi, že sme ho tu vôbec našli. V kategórii okolo 200 EUR síce nejde o žiadnu výnimku, no zároveň ani o samozrejmosť, ktorú by každý používateľ hľadajúci zariadenie s touto cenou automaticky očakával.

Novinkou je však možnosť odblokovať telefón tvárou. Hoci ide o 2D skenovanie, ktoré nie je tak bezpečné ako skenovanie odtlačkov, fungovalo veľmi dobre. Sme veľmi milo prekvapení, že aj na takto dostupnom zariadení sa nájde takáto pokročilá funkcia. Platby ňou síce nepotvrdíte, no pomôže vám pohodlne a relatívne rýchlo odblokovať telefón jednoduchým pohľadom, čo veľmi chválime.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Displej: Naozaj potrebujeme Full HD a QHD rozlíšenie?

Ako už býva pri dostupnejších telefónoch zvykom, niekde sa šetriť musí a jednou z takýchto oblastí je často aj displej. Motorola moto g7 power tak ponúka 6,2″ IPS LCD panel s rozlíšením 720 x 1570 pixelov, pomerom strán 19,5:9 a jemnosťou 279 ppi.

To sú hodnoty, ktoré na papieri nijako neoslnia. Prax je však už trošku iná. Iste, ak sa posnažíte, pixely rozpoznáte aj voľným okom. Ak by sme vám ale telefón dali do ruky bez toho, aby ste vedeli, aký má displej, mnohí z vás by si ho mohli poľahky pomýliť s dnes už štandardnými Full HD panelmi.

Displej má totiž veľmi pekné podanie farieb a absolútne skvelé pozorovacie uhly. Je pravda, že nepatrí medzi najjasnejšie, ale aspoň sa nadmerne neleskne a bez problémov sme s telefónom boli schopní pracovať aj počas jasného slnečného počasia.

A čo sa rozlíšenia týka, tak tu sme boli potešení. Po dlhšom čase išlo o prvý telefón s HD displejom, ktorý sme používali a naozaj nás prekvapilo, ako ľahko sme si na toto rozlíšenie zvykli. Pri bežnej práci s telefónom, so sociálnymi sieťami, internetovým prehliadačom a komunikačnými aplikáciami, čo vypĺňa aspoň 80 % všetkej našej aktivity s telefónom, sme neboli schopní spozorovať absolútne žiaden rozdiel.

Prispievajú tomu aj skutočne pekné farby a dobré pozorovacie uhly displeja. To sú totiž aspekty, ktoré si všimnete hneď – nižšie rozlíšenie musíte hľadať. Iste, keď sme začali bližšie skúmať zhotovené fotografie či pracovať s dokumentami alebo tabuľkami, nižšie rozlíšenie bolo nevýhodou. V absolútnej väčšine času sme však nemali s displejom žiaden problém, a to je zrejme najväčšia pochvala, akú môže LCD panel s HD rozlíšením dostať.

Výkon a pamäť: Nemali by sme byť frustrovaní?

Nie je žiadnym tajomstvom, že recenzenti smartfónov vo väčšine prípadov používajú drahé zariadenia. Práve tie sú najatraktívnejšie aj pre čitateľov, aj keď mnohí si ich nemôžu dovoliť. V konečnom dôsledku si väčšina ľudí na Slovensku kupuje práve zariadenia z nižších cenových kategórií a mohlo by sa zdať, že počas testovania drahých telefónov môžeme stratiť prehľad o tom, čo vo vrecku používa bežný Slovák.

A presne to reprezentuje Motorola moto g7 power. Telefón za dve stovky s priemernou výbavou. Tento pojem sa však z roka na rok mení a “priemerný” dnes neznamená zlý. Čo je ale ešte dôležitejšie, zmenšuje sa aj rozdiel medzi dostatočne dobrým a špičkovým hardvérom. TOP smartfóny majú často výkon, ktorý takmer nikto nikdy nevyužije. Naopak, lacnejšie zariadenia sa zlepšujú a ponúkajú čoraz vyšší komfort pri používaní.

A to je aj prípad moto g7 power. Čip Snapdragon 632 nie je žiaden výkonnostný šampión, no vďaka 4 GB RAM a 64 GB vnútornej pamäte je telefón viac než schopný. Pamäť môžete okrem toho rozšíriť pamäťovými kartami s kapacitou do 512 GB vďaka dedikovanému slotu a naraz tak môžete využívať 2 SIM karty aj pamäťovku. Táto pamäťová výbava je skutočne nadštandardná, veď ešte aj niektoré vlaňajšie vlajkové lode ponúkali kombináciu 4GB RAM + 64GB ROM.

Vráťme sa však k výkonu – toho má telefón dosť na absolútnu väčšinu operácií, ktoré s ním budete chcieť robiť. Pomáha tomu aj fakt, že procesor, resp. grafické jadro poháňa oveľa menej pixelov, ako je dnes zvykom pri Full HD displejoch. Výsledkom je prekvapivo svižný a responzívny systém, s ktorým sme nemali problém ani my po používaní aj 5-násobne drahších zariadení.

Aplikácie sa spúšťajú rýchlo, pohodlné a rýchle je aj prepínanie medzi nimi. Systém reaguje okamžite, je dokonale optimalizovaný a práca s ním je skutočne hračka. Reakcie sú tak rýchle, že bežný používateľ bude mať problém zistiť, že nepracuje s TOP zariadením. Čo je ešte dôležitejšie, ak si používateľ kúpi moto g7 power po dvoch či troch rokoch so svojím súčasným smartfónom z tejto triedy, výkonnostným posunom bude doslova nadšený.

Iste, telefón nie je stvorený pre hráčov náročných hier, grafické jadro Adreno 506 v tomto smere veľa zábavy neponúkne. Na druhej strane, ak obľubujete jednoduchšie hry, ktoré v súčasnosti vládnu obchodu Play, moto g7 power ponúkne dosť výkonu bez akéhokoľvek sekania či spomaľovania.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Systém: Motorola v tom najlepšom prevedení

Už sme si zvykli na to, že smartfóny Motorola disponujú jednou z najčistejších podôb systému Android a inak to nie je ani v prípade smartfónu Motorola moto g7 power. Systém je tu vo verzii Android 9.0 Pie bez akejkoľvek nadstavby, iba s niekoľkými extra funkciami od výrobcu.

Tie sa ukrývajú v aplikácii Moto, kde nájdete dve hlavné záložky – Moto akcie a Moto obrazovka. Tá druhá je už tradičná forma Always-On displeja, ktorú aktivujete akýmkoľvek pohybom telefónu v prípade, že je položený na stole alebo inej podložke. Rozsvieti sa tmavá zamknutá obrazovka s množstvom užitočných informácií, s ktorými viete priamo zo zamknutej obrazovky pracovať a napríklad na SMS-ky viete odtiaľto rovno aj odpovedať.

Moto akcie sú zasa známe skratky a funkcie, ktoré Motorola do svojich smartfónov implementuje už roky. Dvojité zatrasenie telefónu “chop-chop” aktivuje LED diódu, z ktorej sa stane baterka. Dvojité zvrtnutie telefónu v zápästí aktivuje fotoaparát, ďalšie dvojité zvrtnutie aktivuje selfie kameru. Tieto a ďalšie Moto akcie sú už ikonickou súčasťou smartfónov Motorola a sme radi, že ich nájdeme aj v jednom z najlacnejších modelov, ktoré výrobca tento rok ponúka.

Novinkou je možnosť ovládania systému gestami. Slúži na to úzke tlačidlo v spodnej časti displeja. Tým zvládate kompletnú navigáciu v systéme nasledovným štýlom:

  • Jednoduché ťuknutie vás vráti na domovskú obrazovku
  • Potiahnutie doľava vás vráti o krok späť (možné zmeniť na potiahnutie doprava)
  • Potiahnutie doprava vás vráti do predchádzajúcej aplikácie (možné zmeniť na potiahnutie doľava)
  • Potiahnutie hore aktivuje menu multitaskingu
  • Potiahnutie hore a podržanie aktivuje Google Asistenta

Toto ovládanie je skutočne jednoduché a návykové. Úzke tlačidlo šetrí miesto na displeji, ktoré môžete radšej využiť na zobrazovanie obsahu. Ak by vám ale takáto forma navigácie v systéme nesedela, stále môžete používať tradičné navigačné tlačidlá, na ktoré ste už roky zvyknutí.

A to je zo systému prakticky všetko – ostatné časti sú oproti čistému Androidu 9.0 Pie takmer nezmenené. Týka sa to aj predinštalovaných aplikácií – okrem spomínaného titulu Moto tu nenájdete žiaden ďalší bloatware a ani duplicitné aplikácie. Motorola sa kompletne spolieha na riešenia od Google, a tak vám na maily ponúka aplikáciu Gmail, na vaše zábery Fotky Google atď. My tento prístup chválime a veríme, že v tomto smere bude Motorola pokračovať aj naďalej.

Multimédiá: Ideál pre nenáročných

Tak ako displej, aj multimediálne funkcie telefónu sú často oblasťou, kde výrobcovia dostupných zariadení trošku šetria. Inak to nie je ani v prípade moto g7 power, aj keď niektoré multimediálne funkcie môžu tomuto telefónu závidieť aj viacnásobne drahšie zariadenia.

Aj v tomto prípade je ústrednou časťou multimediálnej výbavy displej. Ako sme spomínali, ten nám pri používaní vôbec neprekážal a napriek nižšiemu rozlíšeniu sme na ňom sledovali aj videá a pracovali s multimédiami na sociálnych sieťach. Zážitok by bol určite trošku lepší, ak by bolo rozlíšenie displeja vyššie, no pri úplne bežnom používaní nám to vôbec neprekážalo. Okrem toho 720p videá na YouTube šetria aj váš dátový plán, čo je také malé skryté plus.

Motorola moto g7 power disponuje jediným reproduktorom, ktorý slúži na volania aj multimédiá. Je umiestnený vpredu nad displejom, čo je obrovská výhoda a pri používaní ho takmer nikdy nezakryjete. Jeho umiestnenie je však jeho najväčšiu výhodou – nie je totiž práve najhlasnejší a po kvalitatívnej stránke patrí k výraznému podpriemeru. Hudbu si tak cezeň určite nepustíte, no na sledovanie videí postačí.

Výhodou je použitie 3,5mm jacku pre slúchadlá a hoci tie by ste v balení telefónu hľadali márne, určite doma nejaké nájdete. Multimediálny zážitok bude s nimi oveľa lepší a umocní ho už iba fakt, ako dlho si tieto multimédiá budete môcť užívať. Vďačíme za to fantastickej batérii, ktorej sa ale budeme venovať v samostatnej časti článku.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Konektivita a komunikácia: Nechýba nič podstatné

Aj po stránke konektivity môžeme skonštatovať, že Motorola moto g7 power je výborne vybavené zariadenie. Nechýba mu nič podstatné a to, čo má, funguje veľmi dobre.

Menší nedostatok nájdeme vo forme Wi-Fi pripojenia, kde telefón nepodporuje moderné 5GHz siete. Vo väčšine domácností ale stále nájdeme iba klasické 2,4GHz siete, a tak toto zrejme nebude pre väčšinu používateľov prekážka. Nechýba ale rýchle LTE-A pripojenie s rýchlosťami do 300/50 Mbps.

Nechýba Bluetooth v4.2, nájdeme tu dokonca aj NFC a veľmi spoľahlivo fungovalo aj GPS pripojenie, s ktorými sme nemali absolútne žiaden problém počas mnohých hodín navigácie v aute.

Rovnako spoľahlivo fungovali aj ostatné formy pripojenia. Telefón podporuje dve samostatné SIM karty a dedikovaný slot na microSD kartu, takže po tejto stránke ide o skutočne skvele vybavené zariadenie. Výhodou je aj pripojenie pomocou USB-C, vďaka čomu aj v tejto triede zariadení môžete využiť moderné príslušenstvo, ktoré spolupracuje s týmto portom.

Spoľahlivé boli aj mobilné siete, nezaznamenali sme žiadne výpadky signálu ani nič podobné. Rovnako spoľahlivé boli aj telefonáty, čo potvrdila aj druhá strana. V tomto smere tak telefónu naozaj nemáme čo vytknúť.

Fotoaparát: Prémiové funkcie, podpriemerné fotky

Motorola moto g7 power ponúka hlavný 12MP fotoaparát so svetelnosťou f/2.0, pixelmi veľkými 1,25µm a rýchlym PDAF zaostrovaním. Nájdeme tu iba jednu šošovku vzadu a jednu vpredu – tu sa nachádza 8MP selfie kamera.

Hlavný fotoaparát pritom ponúka nanajvýš priemerné fotografie, aj to iba za ideálnych svetelných podmienok. Je vidieť, že tu sa šetrilo najviac a akékoľvek vyššie nároky na fotografie vám moto g7 power nesplní. S telefónom je možné spraviť peknú fotografiu počas dňa, no problémy má aj s príliš veľkým množstvom svetla.

Fotoaparátu chýba dynamický rozsah – časti fotografie boli mnohokrát extrémne prepálené, alebo bol objekt na fotke príliš tmavý. Pri lepších podmienkach boli fotky dostatočne farebné, nechýbali im detaily a boli aj pomerne dobre exponované. V horších svetelných podmienkach sa podľa očakávania objavuje veľké množstvo šumu, strácajú sa detaily aj farby.

Prihláste sa na odber nášho YouTube kanálu MojAndroid.sk

Čo však kamere chýba v kvalite fotografií si vynahrádza funkciami. Vďaka výkonnému čipu toho zvláda skutočne veľa, dokáže napríklad natáčať video v 4K rozlíšení. Nájdeme tu aj portrétový režim, funkciu Zvýraznená farba či Kinematograf, ktoré sú súčasťou aj drahších modelov série g7. Mladšiu generáciu zas potešia funkcie ako Živý filter či Virtuálne postavy. Nechýba dokonca ani možnosť natáčania spomaleného či časozberného videa. Priamo v aplikácii kamery je integrovaná aj šikovná funkcia Google Lens, ktorá rozpoznáva objekty a predmety a dokáže k nim poskytnúť relevantné informácie.

Celkovo tak fotoaparát na moto g7 power určite nebude pre nadšených fotografov, no bežným používateľom ponúkne vcelku zaujímavé funkcie, ktoré často musíme hľadať v oveľa drahších zariadeniach. Práve kamera je však rozhodne najväčším nedostatkom telefónu ako takého a tiež pomáha definovať, pre koho je vlastne Motorola moto g7 power určená.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Batéria: Absolútny kráľ výdrže

Toto je zrejme časť recenzie, ktorá vás zaujíma najviac. Počas testovania telefónov je výdrž batérie aj pre nás často tá najzaujímavejšia časť – číslo na kapacite batérie totiž často nič neznamená. V prípade Motoroly moto g7 power však naznačuje, že vo výdrži pôjde o šampióna tým nové ‘power’ aj je.

5000 mAh je na dnešnú dobu nadštandardná kapacita, aj keď nie je nemysliteľná. Vlajkové lode ponúkajú bežne 4000 a viac mAh, no zároveň majú oveľa energeticky náročnejšie obrazovky a hardvér. Motorola moto g7 power je však ideálny smartfón zameraný na výdrž – nízkoenergetický čip, displej s nízkym rozlíšením, obrovská batéria a čistý, dokonale odladený systém. Tieto faktory spolu vytvárajú výdrž, akú sme na telefóne ešte nikdy nezažili.

Aby ste boli v obraze, na mysli máme niekoľko skutočne náročných dní. Nie bežných, nie slabých, ale naozaj náročných, keď telefón používate, koľko vám hrdlo ráči. My sme telefón absolútne nešetrili – používali sme v ňom dve SIM karty, nonstop sme mali zapnuté dáta, Wi-Fi aj GPS, synchronizovali sme dva Google účty a množstvo ďalších sociálnych sietí a komunikačných nástrojov. Telefón sme nabíjali každé tri dni.

Všetky vyššie spomenuté faktory sa totiž postarali o to, že telefón sa prakticky nevbíjal v stave nečinnosti, v noci sme stratili jedno, nanajvýš 2 % batérie. V priebehu jedného dňa sme boli schopní spotrebovať cca 25 % batérie, pričom displej bol zapnutý cca 3 hodiny. Z toho aspoň polovicu skonzumovala kombinácia Waze a YouTube, čo sú obrovskí žrúti batérie. Bez týchto dvoch appiek by sme telefón na jedno nabitie bez problémov mohli využívať aj po dobu štyroch dní. Aj v našom prípade to bolo reálne, no napriek skvelej výdrží sa nám nepozeralo dobre na údaj o zostávajúcej batérii, ktorý bol pod hranicou 20 %. Aj keď v prípade moto g7 power to znamená takmer celý deň používania, predsa len sme ho v takomto štádiu už pripojili k nabíjačke.

Hneď v balení nájdete 15W TurboPower adaptér, ktorý sa postará o relatívne rýchle nabitie telefónu (vzhľadom na obrovskú batériu). V našom teste vyzeralo nabíjanie nasledovne:

  • 15 minút – 14 %
  • 30 minút – 29 %
  • 45 minút – 42 %
  • 60 minút – 56 %
  • 100 % – 2:31 hod.

Celkovo tak Motorola moto g7 power prekonala naše najodvážnejšie očakávania. Bolo nám jasné, že pôjde určite o telefón, ktorý na jedno nabitie vydrží aspoň dva dni. Ani vo sne nám však nenapadlo, že ho budeme nabíjať každé tri-štyri dni bežného, relatívne náročného používania. To sú hodnoty, ktoré sme s inými smartfónmi ešte nikdy nedosiahli a ak áno, znamenalo to obrovské kompromisy po stránke dizajnu či výkonu. Nič z toho však neplatí pre g7 power, ktorý je kráľom výdrže a zároveň navonok vyzerá ako úplne bežný telefón.

Motorola moto g7 power: Záverečné hodnotenie

Motorola tento rok stavila na sériu moto g. Tá je známa, má bohatú históriu a veľmi dobre sa predáva. V segmente dostupnejších zariadení ide už tradične o zariadenia s fantastickým pomerom ceny a výkonu a presne také sú aj modely rodiny g7. Sú však až štyri, no napriek tomu má každý z nich jasne definovaného cieľového používateľa.

A pre koho je určená Motorola moto g7 power? Napríklad pre vášho otca, ktorý ocení veľký displej a batériu, ktorú bude pri striedmom používaní nabíjať možno raz za týždeň. Alebo človek, ktorý pracuje často v teréne, potrebuje dve SIM karty a zároveň byť stále online.

Na rozdiel od modelov g7 a g7 plus nie je ‘power’ primárne určený pre mladú generáciu. Tá sa chce na telefóne hrať a fotiť s ním čo najkrajšie fotky. To moto g7 power možno nezvládne, no v ostatných smeroch vás prekvapí. A vo výdrži batérie ide o absolútneho kráľa na trhu.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 
Disqus Comments Loading...