Quick Charge 4.0 je rýchlejší a univerzálnejší. Z 0 na 50% nabije už za 15 minút

Okrem toho, že Qualcomm predstavil svoj najnovší procesor Snapdragon 835, tak priblížil aj detaily ohľadom novej generácie rýchleho nabíjania Quick Charge. Inovovaná technológie samozrejme nesie názov Quick Charge 4.0 a prináša so sebou viacero vylepšení. Tým najpodstatnejším je opäť rýchlejšie nabíjanie, ktoré dokáže za 5 minút dodať zariadeniu energiu až na 5 hodín prevádzky. To znamená, že batéria s kapacitou 2750 mAh sa na 50% svojej kapacity dokáže vďaka QC 4.0 nabiť už za 15 minút!

Nový Quick Charge 4.0 oproti predchádzajúcej generácii prináša až o 20% rýchlejšie a o 30% efektívnejšie nabíjanie. Takéto zrýchlenie bolo možné vďaka tomu, že Qualcommu sa pomocou nových technológií a  algoritmu INOV (Intelligent Negotiation for Optimum Voltage) podarilo znížiť teplotu pri nabíjaní, a to až o 5°. Vďaka tomu je prenos energie maximálne efektívny a nedochádza k prílišnému prehrievaniu zariadenia. Zaujímavosťou je, že spoločnosť si osvojila aj nové štandardy, vrátane USB PD (Power Delivery) a Googlovskej špecifikácie pre nabíjanie cez USB C.

 

Qualcomm tiež prezradil, že v súčasnosti je na svete už viac ako 600 miliónov zariadení kompatibilných s Quick Charge 2.0 alebo 3.0. Tie pochádzajú od viac ako 150 výrobcov, ktorí tento štandard rýchleho nabíjania použili vo viac ako 100 modeloch smartfónov a 300 modeloch rôzneho príslušenstva. Samozrejme, nový procesor Snapdragon 835 Quick Charge 4.0 už podporuje, a tak sa môžeme tešiť na to, že v budúcom roku budeme nabíjať opäť rýchlejšie a spoľahlivejšie.

Zdroj: whatsontech

 

Disqus Comments Loading...