Oppo Reno2, Reno2 Z a Reno2 F oficiálne: Štyri fotoaparáty na zadnej strane

Oppo prednedávnom ohlásilo príchod druhej generácie série Reno. Už prvý model bol veľkým prekvapením, keďže priniesol 10-násobný zoom. Vo výsledku ale išlo až o 60-násobný digitálny zoom, čo bolo dosť na to, aby prekonal aj Huawei P30 Pro. Zdá sa, že jeho nástupca sa nesnaží ohúriť obrovským priblížením. Osloviť by skôr mala kombinácia štyroch objektívov. O novinkách informoval web GSMArena.

Oppo Reno2

Prvý z troch predstavených modelov je zároveň najlepšie vybaveným. Na prednej strane je bezrámčekový displej nerušený nijakým výrezom. Jeho uhlopriečka je 6,5″ palca s technológiou AMOLED. Výrobca sa chváli aj skvelým pomerom displeja ku prednej stene: až 93,1%.

Najväčším lákadlom je fotoaparát. Hlavný objektív je Sony IMX586 s rozlíšením 48 MP, optickou stabilizáciou a clonou f/1.7. Sekunduje mu 8-megapixelový objektív so širokým uhlom záberu 116°. Tretím objektívom je teleobjektív s clonou f/2.4, 5-násobným hybridným zoomom (20-násobným digitálnym) a rozlíšením 13 MP. Posledný je 2-megapixelový objektív pre hĺbkové snímanie.

Predná, 16-megapixelová kamera je ukrytá vo vysúvacom mechanizme podobnom žraločej plutve. Srdcom nového Oppo Reno2 je procesor Snapdragon 730G doplnený o 8 GB operačnej pamäte a úložisko s kapacitou 256 GB. Do predaja pôjde 20. septembra za cenu 465 eur.

Oppo Reno2 Z

Model Reno2 Z sa od svojho vybavenejšieho súrodenca veľmi nelíši. Hlavný objektív od Sony prišiel od optickú stabilizáciu, ktorú nahrádza softvér. Širokouhlý objektív má o 3 stupne širší uhol. Posledné dva snímače sú ale 2-megapixelové objektívy pre portrétny režim. Jeden monochromatický, druhý farebný.

Selfie kamera v klasickom štýle pop-up má tiež rozlíšenie 16 MP. Rozdielom je procesor, v tomto prípade ide o Helio P90. Operačná pamäť a úložisko sú rovnaké ako v prípade Reno2. Za cenu 375 eur pôjde nové Oppo Reno2 Z do predaja už 6. septembra.

Oppo Reno2 F

Posledným modelom novej série je Reno2 F. Zatiaľ čo hlavný objektív je iný ako v prípade Reno2 Z, zvyšok fotoaparátu je identický. Sony IMX 586 bol nahradený 48-megapixelovým Sony ISOCELL GM1 s clonou f/1.79. Aj selfie kamera je rovnaká, 16-megapixelový pop-up.

Srdcom najslabšieho Oppo je procesor MediaTek Helio P70. Asistuje mu 8 GB operačnej pamäte. Pre vaše údaje je zas prichystaných 128 GB úložiska. Zatiaľ čo o zvyšných modeloch vieme cenu aj dátum uvedenia na trh, pri Reno2 F to zostáva neznámym.

Náš tip
Realme 5 a Realme 5 Pro: Lacné rýchliky so štyrmi fotoaparátmi
Disqus Comments Loading...