OnePlus v spolupráci s Hasselblad pripravil novú funkciu pre fotografovanie

Foto: Redakcia

Jednou z najväčších noviniek, spojených so sériou smartfónov OnePlus 9, je spolupráca so spoločnosťou Hasselblad. Ak ste o nej nikdy nepočuli, tak je to jedna z najprestížnejších spoločností v histórií fotografovania. Čínsky výrobca smartfónov spojil sily spolu s Hasselblad a vytvorili nový režim fotografovania. Portál AndroidAuthority zverejnil všetky ďalšie informácie.

Čo si pre nás pripravila táto spolupráca?

V prvom rade sa Hasselblad pri spolupráci sústreďuje na presnejšie zobrazovanie farieb. Smartfóny OnePlus 9 a OnePlus 9 Pro budú vybavené novinkou XPan, ktorá vyhotovovaným fotografiám dodá nádych ako z kamier od Hasselbladu. Používatelia by sa mali dočkať funkcionalít, ktoré sú priam ikonické pre fotoaparáty známej značky.

Novinka bude pridaná do zariadení v najnovšom firmvéri Oxygen OS 11.2.9.9 pre OnePlus 9 a 9 Pro. Ostatné smartfóny, ako napríklad OnePlus 9R, túto novú funkciu neobdržia. Aktualizácia bola vypustená už včera, no určite bude chvíľu trvať, kým dorazí i na vaše zariadenie. Akonáhle dostanete update, tak v aplikácii fotoaparátu po otvorení zoznamu s režimami snímania nájdete možnosť “XPAN.” Po kliknutí sa na smartfóne OnePlus 9 alebo OnePlus 9 Pro spustí mód XPan, ktorý zlepší váš zážitok z fotografovania.

Fotografovanie so smartfónom OnePlus 9 Pro a režimom “XPAN”

Foto: AndroidAuthority.com
Foto: AndroidAuthority.com
Foto: AndroidAuthority.com
Foto: AndroidAuthority.com
Foto: AndroidAuthority.com
Foto: AndroidAuthority.com
Foto: AndroidAuthority.com
Foto: AndroidAuthority.com

S novým módom môžete fotiť panoramatické zábery v pomere 65:24. V prípade potreby je možné rozlíšenie prepnúť na pomer strán 4:3. Počas fotografovania cez režim XPan sa ohraničenie displeja zmení na akýsi “viewfinder” (hľadáčik). Navodí to pocit, akoby ste vytvárali snímky cez starý Polaroid. Na obrazovke sa zobrazia aj ikonky na prepínanie z 30mm alebo 45mm ohniskovej vzdialenosti a na výber sú aj rôzne farebné režimy.

Foto: AndroidAauthority.com

{{shop_name}} od {{product_price}}

Ak fotíte s 30 mm ohniskovou vzdialenosťou, tak zachytíte 12 MP snímok pomocou ultra širokého fotoaparátu. Druhá 45 mm ohnisková vzdialenosť používa hlavný objektív a snímky majú taktiež 12 MP. Rozlíšenia snímok teda budú 7 552 x 2 798 a 7 872 x 2 916 pixelov. Systém pochopiteľne tieto snímky komprimuje. Napriek tomu sú fotografie ostré, a to vďaka využitiu 48 MP a 20 MP fotoaparátu.

Táto novinka pravdepodobne nebude rozhodujúcim faktorom pri kúpe týchto smartfónov, no tých, ktorí už vlastnia toto zariadenie, spolupráca so spoločnosťou Hasselblad určite poteší.

Náš tip
Samsung prinesie 108-megapixelový fotoaparát aj do strednej triedy
Disqus Comments Loading...