OnePlus One bude v Európe drahší, môže za to slabé euro

Ešte sme si ani nestihli zvyknúť na to, že skvelý OnePlus One si môžeme kúpiť aj na Slovensku a hneď tu máme nepríjemné správy. Spoločnosť OnePlus totiž oznámila, že kvôli neustále klesajúcemu kurzu eura voči doláru bude musieť zdvihnúť cenu svojho telefónu v Európe, pretože v súčasnej situácii je predaj OnePlus One pre spoločnosť stratový. Je všeobecne známe, že spoločnosť na predaji svojho smartfónu už aj tak veľa nezarábala a prvá generácia zariadenia mala byť skôr nástroj, ako sa dostať do povedomia verejnosti. Spoločnosti sa to aj podarilo, no po rozšírení predajov do všetkých krajín Európskej únie musel prísť nútený nárast ceny.

V súčasnosti si môžete kúpiť 16 GB verziu telefónu za 269 EUR a 64 GB verziu za 299 EUR. Od 25. marca sa to však zmení a model s menšou vnútornou pamäťou bude stáť 299 EUR a 64 GB model si kúpite za 349 EUR. Hoci to nie je zrovna malé zvýšenie ceny, do úvahy treba brať aj to, že ide o zariadenie staré už celý rok. Napriek tomu je OnePlus One skvelý smartfón s výbornými hardvérovými špecifikáciami. Zaujímavé je ale aj to, že napriek tomuto zvýšeniu ceny je OnePlus One stále jedným z najlepších zariadení v pomere cena/výkon, aké si môžete v súčasnosti kúpiť. Samozrejme, v priebehu mesiacov sa objavili mnohé modely od iných výrobcov s podobnou výbavou a podobnou cenovkou, no OnePlus One neustále pracuje na zdokonaľovaní svojho zariadenia, čomu by mal pomôcť aj nový systém Oxygen OS.

Čo sa týka ceny príslušenstva OnePlus, tá zostáva všade nezmenená. Najdrahší produkt spoločnosti však musel byť precenený a postihne to, žiaľ, aj slovenských užívateľov. Ak ešte nie ste rozhodnutí, či je tento smartfón vhodný aj pre vás, možno vám pomôže naša recenzia OnePlus One. Ak si myslíte, že je to už zastaraný model, môžete ešte pár mesiacov počkať na pripravovaný model OnePlus Two.

Zdroj: OnePlus via PhoneArena

Disqus Comments Loading...