NVIDIA Shield Tablet K1 prináša lákavejšiu cenovku a opravu nedostatkov

NVIDIA je tu opäť s novým tabletom NVIDIA Shield Tablet K1, ktorý má splniť túžby predovšetkým nadšeným hráčom. Nástupca minuloročného modelu NVIDIA Shield Tablet prináša pár zmien, i keď vnútornosti ostávajú zachované.

NVIDIA Shield Tablet K1 je vybavený 8-palcovým displejom s full HD rozlíšením a vo vnútri sa nachádza 4-jadrový procesor NVIDIA Tegra K1 s taktom 2,2 GHz, ktorý využíva 192 jadier grafického čipu s architektúrou NVIDIA Kepler. Nepotvrdili sa teda dohady o tom, že vo vnútri by sa mal objaviť nadupaný procesor Tegra X1 od NVIDIA. Pamäť RAM má veľkosť 2 GB a operačný systém tvorí Android Lollipop, no NVIDIA už potvrdila plány na aktualizáciu pre Marshmallow. Vylepšovanie a aktualizácie systému poskytuje priamo NVIDIA prostredníctvom OTA. Tablet môže svoju kapacitu 16 GB vnútorného úložiska zväčšiť o 128 GB prostredníctvom microSD slotu. LTE verzia dostupná nebude. No a pre lepší hráčsky zážitok sú reproduktory nasmerované dopredu.

Podľa tabuľky zverejnenej v rámci tlačovej správy sa môžeme tešiť na parádny výkon, ktorý predbehol konkurenciu – a dokonca aj omnoho drahšie zariadenia. Veľkým lákadlom tohto tabletu je totiž práve jeho cena, ktorá predstavuje 199,99 eur. To robí z tabletu extra príťažlivé zariadenie v tejto cenovej kategórií.

Nestretneme sa tu už s DirectStylus, no môžete si ho dokúpiť za 19,99 eur, nakoľko displej stále obsahuje technológiu na jeho podporu. Zaujímavosťou je, že k zariadeniu nie je v základnej výbave pribalený ani microUSB kábel.

Zmeny nastali v konštrukcii, ktorá má byť tento raz pevnejšia. Možno si spomínate aj na nemilú situáciu v súvislosti s chybnou batériou predošlého modelu, kedy NVIDIA tieto tablety vymieňala. Batéria sa teda tento raz snáď už prehrievať nebude, vydržať by mala 10 hodín na jedno nabitie.

NVIDIA sľubuje na Shield tablete K1 bohatú ponuku Android hier – od rodinných až po náročné tituly s kopou akcie, a to aj pre viacerých hráčov. Oddnes sa majú na Shield tablet K1 pridať aj hry Need for Speed No Limits a Real Boxing 2, ktoré doplnia tak už dostupné tituly, ako Hearthstone: Heroes of Warcraft, Octodad: Dadliest Catch alebo Vainglory.

Hráči se tiež môžu prihlásiť do novej cloudovej hernej služby GeForce NOW, ktorá je počas prvých 3 mesiacov zdarma. Pripoja sa tak k výkonným herným NVIDIA počítačom a budú schopní streamovať do svojho Shieldu aktuálne vyše než 60 obľúbených herných PC titulov, či nakupovať nové hry z online obchodu. Po 3 mesiacoch bude mesačný poplatok 9,99 eur s daňou.

V rámci príslušenstva si zoženiete napríklad Shield ovládač za 59,99 eur s DPH, Shield puzdro za 29,99 eur s DPH či Shield nabíjačku s viacerými koncovkami za 25 eur s DPH.

Zdroj: tlačová správa

Disqus Comments Loading...